Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rondrit voor Ouderen

Wijdemeren, 10 mei 2006

Op 17 mei organiseert Rotary Wijdemeren een rondrit door de regio voor een aantal bewoners van de zorginstellingen in Wijdemeren.

Persbericht

Rondje Vechtstreek met Rotary
woensdag 17 mei 2006

Ouderen verdienen meer aandacht in deze tijd. En wat is er nou mooier dan hiermee te beginnen met ouderen die wonen in onze nabije omgeving?

Vanuit die gedachte besloot Rotary Wijdemeren een bijzonder voorjaarsevenement te organiseren voor een aantal bewoners van zorginstellingen in Wijdemeren; bewoners van zorginstellingen Beukenhof en Emtinckhof in Loosdrecht, van woonzorgcomplex De Kuijer in Nederhorst den Berg, en bewoners van Stichting Ouderenvoorziening 's Graveland, locaties Oudergaard en Brugchelen. Een uitnodiging volgde voor een zorgeloos ritje langs de Vecht in historische oldtimers, en deze werd zeer enthousiast ontvangen.

Op woensdag 17 mei is het dan zover. Nadat 24 bewoners van de verschillende zorginstellingen om 12 uur van harte welkom worden geheten in het hoftheater van Beukenhof, krijgen zij een lichte lunch voorgeschoteld. Aansluitend staan buiten om 13.00 uur een zestal glimmende oldtimers van het merk Mercedes paraat, waarbij uiteraard voor professionele begeleiding is verzorgd.

Via Hollandsche Rading en Maartensdijk zal de stoet van auto's rijden naar Lage Vuursche, waar in restaurant 't Jagershuis om 14.00 uur een tussenstop wordt gemaakt met koffie, thee en appeltaart. Vervolgens zal de route vervolgd worden via Hollandsche Rading, Westbroek, Oud Maarsseveen, Breukeleveen en Breukelen, langs de rivier de Vecht, naar Vreeland, alwaar het gezelschap rond 15.30 uur op kaas- en ijsboerderij "de Willigen" hartelijk zal worden ontvangen door boerin Coby Willig, die een boeiende rondleiding geeft over de boerderij. Hierbij vertelt zij hoe kaas nu eigenlijk wordt gemaakt en gaat zij in op de huidige ontwikkelingen in de landbouw, de ligboxenstal en de kaasmakerij. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Tijdens een proeverij gaan dan ook verschillende boerenkaassoorten, verse boerenmelk, karnemelk en boerenijsjes over de tong. Als aandenken krijgen de deelnemers een regionaal kaasplankje mee voor thuis. Het programma eindigt in De Emtinckhof met een feestelijk besloten diner in het Grand Café voor alle deelnemers.

Rotary Wijdemeren is bijzondere dank verschuldigd aan Nico Ockhuisen, directeur-eigenaar van Ockhuisen Jachttransport en zelf ook lid van Rotary, die spontaan aanbod om de fraaie auto's uit zijn privé-collectie voor deze dag belangeloos ter beschikking te stellen.

Het idee bestaat om dit initiatief voor ouderen te herhalen. Lezers die zich hiertoe voelen aangesproken en aan een komend evenement een bijdrage zouden willen leveren, kunnen contact opnemen met het secretariaat van Rotary Wijdemeren. Telefoon: 035.656.9272 E-mail: secretaris@rotarywijdemeren.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht