Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

CDA over Vergunningen

Wijdemeren, 23 juni 2006

Het college vindt dat het zelf onderzoek kan doen naar de verlening van vergunningen. Het CDA, DBL en DBW waren dat gisteren niet met B en W eens.

Op initiatief van fractieassistent Theo Reijn (CDA) kwam gisteren onverwacht, tijdens de rondvraag, het onderwerp versnelling en verbetering van vergunningverlening aan ondernemers ter tafel. Een extern bureau heeft aangeboden om de vergunningverlening door te lichten en aan te geven waar mogelijk problemen zitten. Aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden.

Theo Reijn pleitte er voor dat de gemeente dit aanbod zou accepteren. Burgemeester Don Bijl verklaarde namens het college dat het college geen behoefte heeft aan dit onderzoek, maar zelf al druk bezig is om de vergunningverlening in kaart te brengen en te versnellen.

Vreemde Situatie

Dat leidde tot een vreemde situatie. Een aantal commissieleden (GL, VVD, PvdA) onthield zich van uitspraken over dit onderwerp, omdat het niet op de agenda stond en zij er zich dus geen oordeel over hadden kunnen vormen.

Gert Zagt steunde het voorstel van het CDA voluit en constateerde dat het toch wel merkwaardig was dat DBL het CDA aan een meerderheid moest helpen. Ook René Voigt (DBW) begreep niet waarom het college niet in ging op het voorstel van Reijn.

Na wat gesteggel over hoe het nu verder moest met deze discussie, werd besloten dat het CDA in de raadsvergadering van 13 juli een motie zal indienen om het onderzoek uit te laten voeren. Dan blijkt wel wie er voor en wei er tegen zijn...


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24º Naar volgende bericht