Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Laatste restje D66 ook weg

Wijdemeren, 9 juni 2006

Op de agenda van de raadscommissie Bestuur en Middelen van 22 juni staat de referendumverordening. D66 diende die in tijdens de campagne.

Vlak voor de verkiezingen diende D66 een iniatiefvoorstel in voor de invoering van een referendum in Wijdemeren. Eerder werd gevraagd aan het college om met een voorstel te komen over de invoering van een referendum in Wijdemeren.

Dat voorstel ligt er nu. Het college ziet helemaal niets in de invoering van een referendum. Het wordt als middel om de burger inspraak te verlenen ongeschikt geacht. Bovendien levert het houden van een referendum een vertraging van enkele maanden op in de besluitvorming. En het houden van een referendum kost geld.

Andere middelen

Het college wijst erop dat de burger vele andere middelen ter beschikking staan om zijn invloed te doen gelden. Er is inspraak, het maken van bezwaar en in beroep gaan.

De eindconclusie is dan ook dat het voorstel luidt om het referendum niet in te voeren in Wijdemeren. Daarmee mag worden aangenomen dat het laatste voorstel van het inmiddels uit Wijdemeren verdwenen D66, ten grave gedragen is.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht