Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VOG spreekuur gewijzigd

Wijdemeren, 14 juli 2006

De tijden van het spreekuur voor ouderen en gehandicapten op het gemeentehuis zijn gewijzigd.

Persbericht

Gewijzigde tijden voor VOG-spreekuur
in het gemeentehuis Wijdemeren

Gehandicapte inwoners van Wijdemeren kunnen bij de VOG (Voorzieningen Ouderen en Gehandicapten) terecht voor bijvoorbeeld woningaanpassingen, rolstoelen en vervoersvoorzieningen.

Sinds 1 april houden de VOG-consulenten iedere woensdag spreekuur in het gemeentehuis van Wijdemeren. Sinds 1 juli zijn de tijden gewijzigd. U kunt terecht bij de consulenten op woensdag van 12.00 tot 13.30 uur. Inwoners kunnen ook bellen tijdens het telefonische spreekuur in Hilversum op maandag, woensdag en donderdag van 10.30 tot 12.30 uur. Het nummer is: (035) 629 27 00.

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om vrij te kunnen bewegen. Het wordt anders wanneer je door ouderdom of een lichamelijke handicap bent aangewezen op hulpmiddelen. Speciaal voor die mensen is er de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG). De bedoeling van deze wet is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en leven. Om dat te bereiken reserveren gemeenten geld voor diverse hulpmiddelen en voorzieningen, zoals:

  • vervoersvoorzieningen (vervoerspas voor de RAV-taxi)
  • rolstoelen (duw-, handbewogen en elektrische)
  • woonvoorzieningen (verbreden gangen, douche- en toiletvoorzieningen, trapliften en keukenaanpassingen).

Wie komen in aanmerking?

De verstrekking van de voorzieningen is niet gebonden aan leeftijd of aan inkomen. Wel zijn er criteria om voor een voorziening in aanmerking te komen zoals een medische indicatie en de noodzaak van langdurig gebruik. Dit wordt altijd vastgesteld door een arts. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het VOG.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Storm 21º Naar volgende bericht