Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

GL en DBL werken samen

Wijdemeren, 18 januari 2006

GroenLinks heeft haar keuze bepaald voor het aangaan van een lijstverbinding. Dorpsbelangen Loosdrecht is de partner geworden.

In onderstaand persbericht grijpt GroenLinks terug op haar ontstaan als opvolger van Algemeen Belang in januari 2001. Algemeen Belang was een partij met haar basis vooral in Ankeveen.

Bij de vorige verkiezingen ging GL een lijstverbinding aan met de PvdA.


Nelleke Schenkkan (GL)

Jaap van Waveren (DBL)

Persbericht

DBL en GL zijn een lijstverbinding aangegaan!

Feit is dat in de lokale politiek de persoonlijke invulling zwaar telt. De ene plaatselijke fractie Dorpsbelangen lijkt niet op de andere. Hetzelfde geldt voor gemeentelijke fracties van Groenlinkse signatuur.

Dezelfde uitgangspunten

In de afgelopen raadsperiode is keer op keer gebleken dat beide fracties werken vanuit vergelijkbare principes wat betreft hun wijze van politiek voeren.

  • Inhoudelijk met ieder onderwerp omgaan, zonder zich te laten leiden door coalitie- of oppositieverhouding, maar het Collegewerk kritisch beziend,
  • Kennisverdieping als voorwaarde,
  • Komen tot afgewogen standpunten, niet gebaseerd op "wij"en "zij"maar telkens het algemeen belang als basis.

Aanvulling op elkaar

Beide partijen moeten erkennen maar een deel van de gemeente door en door te kennen. Dat betekent dat GL weinig historische kennis van de gemeente Loosdrecht heeft en ook geen dagelijkse signalen van het reilen en zeilen kent. Ook het erfgoed van Algemeen Belang ('s-Gravelandse dorpspartij) speelt daarbij een rol. Omgekeerd geldt hetzelfde voor DBL. Dat neemt niet weg, dat beide partijen hun uiterste best doen om naar beste weten zich in alle onderwerpen en problemen te verdiepen. Dat is de lopende raadsperiode wel bewezen.

Toch is het een gegeven feit. Wij zien het als een pluspunt wanneer er wederzijdse erkenning is en acceptatie zonder concurrentie.

Het delen van dezelfde uitgangspunten en het elkaar aanvullen willen wij tot uitdrukking brengen in een lijstverbinding. De reststemmen van beide partijen kunnen op deze manier ten goede komen aan DBL en GL zodat zij hun werk op grondige wijze kunnen blijven doen.

Beide partijen zullen na de verkiezingen zelfstandig blijven werken met een eigen programma. Mogelijk verlies van reststemmen is de insteek tot deze beslissing en heeft geen gevolgen voor afzonderlijke keuze tot coalitie of oppositiepartij.

Kortom, voor inhoudelijk en hard werken vanuit een enorme lokale kennis, bent u bij DBL en Groenlinks aan het juiste adres!

Jaap van Waveren, Lijsttrekker DBL
Adriaan Doets, Wnd Voorzitter DBL
Nelleke Schenkkan, Lijsttrekker GL
Harm Piek, Voorzitter GL


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 7 Naar volgende bericht