Vorig bericht

Volgend bericht


Fusie AB/GL. PvdA/GL?

10 januari 2001. In de Wie Wat Waar van vandaag staat een stukje van Algemeen Belang. Daarin wordt de politieke willekeur beschreven tijdens de commissievergadering van gisteren. Dit stukje is geschreven door een gedegen analist van de 's-Gravelandse politiek, want de uitkomst van de commissievergadering werd voorspeld. In het betoog dat Nelleke Schenkkan gisteren tijdens de commissievergadering voorlas was de analist een beetje in de fout gegaan. Het klopte niet helemaal met de standpunten die de andere partijen tien minuten eerder hadden gegeven.

Zeer opvallend is dat op dezelfde pagina in de Wie Wat Waar ook een stuk van Groen Links staat. Boven het stukje staan vier portretten. Dat van Rie Boeve, al jaren namens GL lid van de gemeenteraad in de gecombineerde fractie van PvdA/Groen Links. Maar ook de portretten van, jawel, Nelleke Schenkkan (Algemeen Belang), Edwin Bult (Algemeen Belang) en Suse Offerhaus.

Nadat Nelleke Schenkkan had aangekondigd dat AB zou ophouden te bestaan en zij van de partij de vrijheid had gekregen om zich bij een partij naar keuze aan te sluiten circuleerden de speculaties al hevig door het dorp. Het sterkst waren de geruchten over aansluiting bij de PvdA/GL fractie. Het is Groen Links geworden. Zij vertegenwoordigt nu twee partijen.

Omdat de PvdA niet boven het artikel genoemd staat heeft het er de schijn van dat Groen Links op eigen kracht de verkiezingen in gaat. Hoewel, er wordt wel weer gesproken over samenwerking met een verwante partij. Dat moet de PvdA zijn.

Bij de volgende raadsvergaderingen en commissievergaderingen ziet u naast elkaar twee fractievoorzitters zitten die twee partijen vertegenwoordigen, maar tegelijkertijd campagne voeren voor één partij. Het wordt er niet eenvoudiger op met de herindeling....


Vorig bericht

Home

Volgend bericht