Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Situs onder druk gezet

Loosdrecht, 12 januari 2006

De gemeente heeft gesproken met projectontwikkelaar Situs. Die kan kiezen. Meedoen met het nu voorliggende plan voor het dorpscentrum, of afhaken.

Een projectgroep heeft een plan ontwikkeld voor het dorpscentrum van Loosdrecht. In de projectgroep zaten alle belanghebbenden. Alleen projectontwikkelaar Situs haakte al vrij snel na het begin af. Het plan dat door de projectgroep bedacht werd, kan op veel steun in Loosdrecht rekenen. Maar Situs heeft zich niet uitgesproken of men het plan wil uitvoeren of niet.


Het plan van de projectgroep dat op 14 december werd gepresenteerd.

De gemeente en Situs hebben contractuele verplichtingen naar elkaar voor de ontwikkeling van het dorpscentrum. In het kader daarvan heeft de gemeente nu aan Situs laten weten dat uitsluitend het plan van de projectgroep in aanmerking komt voor uitvoering. Andere plannen van Situs zullen geen genade vinden in de ogen van de gemeente.

Voor 2 februari uitsluitsel

Omdat het plan op 2 februari, in de laatste raad voor de verkiezingen, behandeld wordt, is aan Situs gevraagd om voor die tijd uitsluitsel te geven of men mee werkt of niet. Mocht Situs niet mee willen werken op basis van het huidige plan, dan zal op dat moment bekeken moeten worden hoe men de onderlinge contracten kan ontbinden.

Laatste raad: traditie?

Besluiten over het dorpscentrum lijkt wel een abonnement te hebben op de laatste raadsvergadering van een oude raad voor de verkiezingen. Het positieve besluit over het dorpscentrum, dat uiteindelijk aanleiding gaf tot veel procedures en gedoe, werd genomen door de oude raad van Loosdrecht in een extra vergadering. Die werd gehouden op 20 december 2001, enkele dagen voor Wijdemeren een feit werd. Men wist dat er in de nieuwe raad wel eens anders over gedacht zou kunnen worden en nam het zekere voor het onzekere.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht