Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD is het oneens met Bijl

Wijdemeren, 6 januari 2006

Burgemeester Don Bijl maakte tijdens zijn nieuwjaarstoespraak kritische opmerkingen in de richting van de VVD. De fractie reageert op de toespraak.

De VVD hamert al de hele raadsperiode op het feit dat er taken kunnen worden afgestoten en dat het aantal ambtenaren in Wijdemeren naar beneden kan. Ook pleit de VD in haar programma voor een kerntakendiscussie.

Burgemeester Don Bijl ging daar tegenin toen hij op 3 januari zei:"Evenmin zal ik iets zeggen over die merkwaardige roep om een kerntakendiscussie of de hardnekkige en tamelijk populistische gedachte dat wij met minder ambtenaren toekunnen. Ik kan nog wel zeggen, dat het college nog deze maand de resultaten van een onderzoek naar de omvang van de gemeentelijke organisatie bekend zal maken."

Reactie

Reactie op nieuwjaarstoespraak van burgemeester Bijl

De VVD-fractie is er mee bekend dat burgemeesters op weinig momenten politieke statements kunnen afgeven. Vaak wordt daarom de nieuwjaarstoespraak gebruikt om kenbaar te maken hoe een burgemeester over bepaalde onderwerpen denkt. Zo noemde burgemeester Don Bijl in zijn speech van 3 januari jl als voorbeeld het bedrijfsleven waar winstmaximalisatie de enige drijfveer van handelen zou zijn. Wij weten wel beter en zijn het volstrekt oneens met deze opmerking!

Bijl is bezorgd over een kerntakendiscussie. De VVD heeft dit als een van de speerpunten in haar verkiezingsprogramma opgenomen. Wij moeten met elkaar de discussie aangaan over het kwaliteitsniveau waarop wij de taken die ons van hogerhand worden opgelegd, willen uitvoeren. Dat vereist een stevig debat en dat moeten we niet uit de weg gaan. Voor ons uitschuiven van de discussie is verspilling van tijd. In deze discussie moet ook aan de orde komen welke taken niet verplicht zijn om uit te voeren, maar die wij als overheid belangrijk vinden voor een leefbare samenleving. Dáár moet subsidie naar toe gaan. Ook dat vraagt om een goede afweging en lef om keuzes te durven maken. Keuzes maken is in de moeizame financiële positie van Wijdemeren meer dan noodzakelijk. De VVD durft keuzes te maken, beslissingen te nemen en daarvoor verantwoording te nemen. De VVD denkt vanuit een bedrijfsmatige benadering en met gevoel voor de sociale structuren.

VVD-fractie Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht