Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kort en Bondig

Wijdemeren, 16 februari 2006

Kort en bondig. Dat is het verzoek dat wij aan inzenders van reacties en ingezonden stukken doen. Prettiger voor de lezers. Minder werk voor de WWK.

Er is de afgelopen dagen een enorme animo om reacties naar de WWK te sturen. Dat heeft alles met de verkiezingscampagne te maken. Mooi aan de ene kant. Goed voor het bezoek, gisteren weer een dagrecord. Aan de andere kant zijn er ook reacties bij ons binnengekomen met de vraag of de politiek wat minder aandacht zou kunnen krijgen. Daarnaast kosten al die reacties flink wat tijd. Ze moeten gelezen worden en netjes geredigeerd in de WWK terechtkomen.

Hou het kort

Voor alle bijdragen en reacties (er liggen er inmiddels al weer een paar op de plank) in ieder geval het klemmende verzoek om ze kort te houden. Als ze te lang zijn worden ze niet gelezen door de lezers van de WWK. En dat is weer zonde van de tijd en moeite om ze te plaatsen. Kortere inzendingen kunnen ook beter gecombineerd worden in één bericht. Vandaar een nieuwe spelregel. Vanaf morgen (17 februari) tot en met 7 maart, worden reacties of bijdragen van meer dan vijftien tot twintig (korte) zinnen niet geplaatst. Er worden per dag circa drie reacties geplaatst. Na 7 maart zien wij wel weer.

In de WWK, of niet.

U moet zelf bepalen wat er in die regels komt. De WWK gaat niet inkorten of samenvatten, want vindt de schrijver natuurlijk dat wij precies het verkeerde weglaten. (Wat weer tot discussie leidt.) Een reactie gaat integraal in de WWK, of niet. Als de hoeveelheid reacties dat noodzakelijk maakt, dan maken wij een selectie uit de ingezonden reacties, bijdragen en postings.

De WWK behoudt zich overigens, zoals altijd al, het recht voor om kwetsende, niet ter zake doende of onfatsoenlijke reacties niet te plaatsen zonder opgaaf van redenen.

Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor dit verzoek.

Redactie WWK.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht