Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Lokaal en Onafhankelijk!

Loosdrecht, 16 februari 2006

Gert Zagt (DBL) reageert weer op de reacties van VVD en CDA op zijn eerdere persbericht, waarin hij opriep om lokaal te stemmen.

Nog maximaal twee reacties in deze "Stem Lokaal" discussie, dan is duidelijk wat men vindt en wordt de discussie gesloten. red.

Ingezonden Bericht

Lokaal en Onafhankelijk!

Eindelijk een beetje discussie op het politieke toneel.

Het CDA en de VVD mengen zich in de discussie en het CDA met een naam eronder, namelijk Betske van Henten. Daar houden we van want anders blijft het zo anoniem.

Maar nu de argumenten:

CDA: landelijk geeft als voordeel dat lokale problemen met "buurgemeenten en hogere overheden" opgelost kunnen worden.

Is het niet het eigen CDA in de buurgemeente Hilversum dat dwars ligt, zodat de afgelopen vier jaar het woningbouwplan Ter Sype weer geen stap verder is gekomen?

CDA minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) is vanavond in Zoetermeer voor een debat over verkeersproblemen daar. Komt ze volgende week naar Wijdemeren om het verkeersprobleem op het Noorder- en Zuidereinde op te lossen?

VVD: "De VVD in Wijdemeren houdt zich alleen met lokale onderwerpen bezig".

Alleen onder 'toerisme en recreatie', kom ik 'Loosdrecht' tegen in het VVD-programma. Dat is dan gelijk ook het enige paragraafje waar slechts aan één kern van Wijdemeren aandacht wordt besteed. Alles wat er verder in staat kan net zo goed in het programma van de VVD van Lutjebroek staan.

Want nergens maar dan ook echt nergens staat in het hele 22 kantjes tellende VVD-programma de naam van onze gemeente Wijdemeren genoemd.

En wat "illegale coffeeshops", "straatprostitutie", "categorale gymnasium afdelingen" en een "integratie"-paragraaf in het programma betekenen ontgaat mij volkomen. (om maar een paar voorbeelden te noemen)

Over één ding zijn we het eens: stemmen uit landelijke onvrede heeft niets met de lokale politiek te maken. Alleen leggen de landelijk partijen dat nu net even anders uit. (Kijk maar naar de landelijke VVD-spotjes tegen de PvdA)

En daarom zeg ik: stem op de lokale partij DBL, die heeft de afgelopen vier jaar echte bestuursverantwoordelijkheid genomen en het bed in Wijdemeren netjes opgemaakt. Wie gaan er na 7 maart in liggen?

Gert Zagt
Fractievoorzitter DBL


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht