Rik Jungmann

---

Persbericht Gruthut
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

De Gruthut krijgt 2000 euro

Nederhorst den Berg, 15 februari 2006

Peuterspeelzaal De Gruthut uit Nederhorst ontvangt van het Silvo Helping Hand Fonds tweeduizend euro voor de inrichting van het speelplein.

Persbericht

Silvo Helping Hand schenkt €2000 aan
peuterspeelzaal "de Gruthut"

Peuterspeelzaal de Gruthut uit Nederhorst den Berg is een van de gelukkige peuterspeelzalen, die uit het Silvo Helping Hand fonds een ondersteuning van €2000 ontvangt. Van dit geld zullen zij een klimrek/speelhuisje aanschaffen voor op het in 2005 (door de ouders aangelegde) speelplein.

Op 2 februari 2005 is Silvo (bekend van de kruiden, specerijen en rijst) met Silvo Helping Hand van start gegaan, een nieuw initiatief in samenwerking met het Oranjefonds, waarbij Silvo op jaarbasis maar lieft €275.000 ter beschikking stelt aan organisaties en instellingen die een belangrijke rol spelen in het leven van gezinnen in Nederland. Ieder jaar wordt een ander thema gekozen, voor 2005 was dat peuterspeelzalen. Alle peuterspeelzalen konden via de website www.silvohelpinghand.nl een aanvraag indienen voor een financiële extra. De aanvragen werden beoordeeld en afgehandeld door het Oranjefonds.

EEN BEETJE GELUK VOOR IEDEREEN, DAT IS HET DOEL VAN SILVO HELPING HAND!

'Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer €20 miljoen uit aan organisaties en projecten in Nederland en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Hierdoor bevordert het Oranje Fonds sociale cohesie, participatie, integratie en sociale veiligheid en vermindert het sociale uitsluiting. Ronald van der Giessen, directeur: " Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. De bijdrage i.s.m. Silvo Helping Hand, aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door deze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt."

Door deze ondersteuning, tezamen met de opbrengst van de verkoop van bloembollen door de peuters zelf, waarbij 30% van de opbrengst voor de peuterspeelzaal was, is de peuterspeelzaal in de gelegenheid gesteld om een speelhuisje/klimrek aan te schaffen, welke aan alle eisen voldoet. Dit voorjaar zal het geplaatst worden.

Juf Brigitte en Juf Sanny: "Deze ondersteuning maakt ons zo blij, we zien al die blije peuters al voor ons als het klimrek/speelhuisje geplaatst is. Silvo Helping Hands en Oranjefonds BEDANKT".


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind Naar volgende bericht