Rik Jungmann

---

Bericht CDA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

CDA: DBL hou je bij je leest

Wijdemeren, 15 februari 2006

Betske van Henten (CDA) is het niet eens met Gert Zagt van DBL. Er is geen rem op ambities door partijbonzen. En, DBL maakt misbruik van landelijke onvrede vindt zij.

Ingezonden Bericht

CDA Wijdemeren

Lokaal en landelijk!

De oproep van Gert Zagt om uit onvrede met het landelijke beleid een lokale partij te stemmen en zijn ideeën over de teugels van partijbonzen laten zien dat hij niet weet hoe het er in een landelijke partij aan toegaat. Rik Jungmann duidelijk wel, gezien zijn bijdrage over ambities. Van een rem door partijbonzen is inderdaad geen sprake.

Begrijpelijk is de reactie van Zagt wel. Als je ziet dat de lokale onvrede - waar je je bestaansrecht aan ontleent - afneemt, dan grijp je naar de landelijke onvrede. Dus maakt Gert Zagt zich nu druk over Haagse en provinciale kopstukken die zich volgens hem opeens het vuur uit de sloffen lopen op lokaal niveau.

Toch is dit op zijn minst verwonderlijk. DBL is namelijk in Wijdemeren de enige partij de in haar campagne gebruik maakt van bekende Nederlanders. Mensen die zich nu ineens het vuur uit de sloffen lopen voor de lokale campagne van DBL, maar die we verder vier jaar niet horen.

Belangrijker echter is het te constateren dat lokale problemen vaak niet door de lokale overheid alleen opgelost worden. En dat weet de heer Zagt ook. Daarvoor heb je buurgemeenten en hogere overheden nodig. Dan wordt onmiddellijk het voordeel van een landelijk georganiseerde partij, zoals het CDA, zichtbaar. Een landelijke partij met lokale afdelingen. Met lokale mensen en een lokaal verkiezingsprogramma. De CDA-kandidaten in Wijdemeren staan bovendien met beide benen in de lokale samenleving. Kennen de dorpen en de inwoners.

Die CDA-ers hebben collega's in de gemeentebesturen van de omliggende gemeenten. En ook in de Provinciale Staten en in Gedeputeerde Staten. In de Tweede en Eerste kamer, ja zelfs in de regering. CDA-collega's waar we zeer regelmatig contact mee hebben. Collega's die goed bereikbaar en direct aanspreekbaar zijn. CDA-politici die graag naar Wijdemeren komen en de afgelopen jaren hier ook geweest zijn. Bij die collega's kunnen we onze Wijdemeerse belangen behartigen. Zoals bijvoorbeeld gebeurd is met het verdiepingenplan, het plassenschap, de herindelingsplannen, de verlegging van de oeverlijn in het Dorpscentrum, woningbouwplan Ter Sype en subsidiëring voor kasteel-museum Sypesteyn..

Dit kan een lokale partij, zoals DBL, niet.

Door te stemmen op het CDA, de grootste lokale partij van Nederland, vang je twee vliegen in één klap:

Je kiest plaatselijk bekende mensen, die staan voor lokale thema's en die tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om die lokale thema's ook voor het voetlicht te brengen bij de andere overheden,die nodig zijn om die lokale thema's te realiseren.

Betske van Henten
Fractievoorzitter CDA Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind Naar volgende bericht