Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bouwplan Arnoud Voetlaan

Ankeveen, 9 februari 2006

Volgende week komt het college met de bouwplannen aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen. Dat maakte wethouder Wim Neef bekend.

Tijdens de bijeenkomst met de pers, afgelopen dinsdag, maakte wethouder Wim Neef bekend dat er gebouwd zal worden in Ankeveen. Aan de Arnoud Voetlaan. Daarvoor wordt de grond van drie partijen, de gemeente, de NH gemeente en de familie Van Rijn voor ingezet. De gemeente heeft daar o.a. grond waarop de voormalige openbare Lindeschool en de onderwijzerswoning (van meester Spoor?) staat.

Voor het bouwplan zal een interactieve inspraak gestart worden, vergelijkbaar met die van de Zuidsingel. Volgens Neef kost dat bij de aanvang wel meer tijd, maar die wordt terugverdiend in het latere traject. Het aantal bezwaren is dan minder.

Er komen circa 45 woningen, waarvan een derde, 15 tot 16, voor starters. Dit conform de uitkomsten van de onlangs in de raad behandelde woonvisie. De prijzen van de woningen voor de starters zullen liggen tussen 150 en 200 duizend euro.

Volgende week woensdag wordt het plan in de commissie Ruimte en Economie behandeld.

Dorpsavond

Op 18 september 2002 verklaarde wethouder Wim Neef tijdens de dorpsavond in Ankeveen het volgende: "Als het aan hem ligt worden er enige tientallen woningen gebouwd aan de Arnoud Voetlaan, op de plaats van de voormalige openbare (Linde) school. Hij wil daar dan zowel voor jongeren als voor ouderen bouwen. Hij wil die woningen alleen voor Ankeveners bouwen."


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Half bewolkt Harde wind Naar volgende bericht