WIJDEMEERSE WEBKRANT
Protest tegen Toeristenbelasting
Wijdemeren, wo 6 december 2006

De recreatiebedrijven in Wijdemeren protesteren tegen de verhoging van de toeristenbelasting in een ingezonden brief.

ingezonden brief

Toeristenbelasting: de melkkoe van Wijdemeren

Wijdemeren stopt haar financiële tekorten door de toeristenbelasting ruim 10% te verhogen en toeristen weg te jagen uit de gemeente.

In plaats van recreatie en toerisme, een zeer belangrijke inkomstenbron van de gemeente, te promoten en te koesteren, worden toeristen en recreatieondernemers weer als melkkoe gebruikt om de gemeentelijke begroting kloppend te krijgen. Het bedrijfsleven draait hiervoor op. Detailhandel en horeca zullen de negatieve gevolgen eveneens ervaren.

De Wijdemeerse politiek, en met name de VVD-fractie, wordt bedankt voor het realiseren van de 10% verhoging voor land- en watertoeristenbelasting. Met de 1,5% inflatiecorrectie maakt dit samen een stijging van 11,5%! Onze klanten zullen u dankbaar zijn. Mogen wij straks ook onze tekorten bij u neerleggen?

Deze actie is absoluut geen goede stimulans voor de recreatiebranche in Wijdemeren. Wij zien de toekomst met zorg tegemoet. Initiatieven als Loosdrecht Leeft om Wijdemeren toeristisch weer op de kaart te zetten, hebben zo geen enkel effect.

De Wijdemeerse politiek wordt door 32 recreatiebedrijven, gevestigd in Wijdemeren, bedankt voor dit geweldige initiatief.

Jachthaven het Anker, Zeilschool Bakboord, Bonnema Watersport, Recreatiepark de Boomhoek, Jachtservice Breukelen, Jachthaven Doornebos, Caravanpark de Drechthoeve, Jachtwerf van Dusseldorp, Jachthaven Funtus, Camping Heineke , Hiswa Vereniging, De Krakeelakker, Yachtbrokers Loosdrecht, Gebroeders Manten Breukeleveen, Jachthaven Manten Breukeleveen, Jachthaven/Camping Manten, Recreatiecentrum Mijnden , Jachthaven Muyeveld, Caravanpark Nieuwloosdrecht, Watersportbedrijf de Otter, Camping E.J. v. Oeveren, Recreatiepark de Plashoeve, Jachthaven de Plassen, Pijl Watersport, Recron, Jachthaven Ruimzicht, Jachtwerf Scherpel, Jachtwerf Serry, Victoria Sloepen, Jachthaven Spiegelzicht, Caravanpark de Stille plas, Jachthaven de Uitkijk, Caravanpark van de Wetering, Jachthaven Wetterwille, Jachtwerf-haven de Wijde Blick.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief