Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gondelvaart Loosdrecht

Loosdrecht, 21 augustus 2006

De Loosdrechtse gondelvaart had zaterdag wat te lijden van het weer. Er waren veel ingeschreven gondels. 12.000 mensen kwamen erop af.

In de G&E is vandaag veel aandacht voor de Loosdrechtse gondelvaart, die afgelopen zaterdag werd gehouden. Op de voorpagina staat een foto van een oranje gondel die de draak steekt met de afgang van Oranje in het WK. Ondanks het opkomende onweer en de buien was het gezellig druk op de Oud-Loosdrechtsedijk. Er kwamen meer mensen dan vorig jaar.

Fam. Wingelaar wint

Op de voorpagina van het regionieuws staat een foto van de winnende gondel van de familie Wingelaar. Een drijvend pompstation met als opschrift "Zand of olie maakt ons niets uit. Wij pompen alles via deze schuit." Het verslag, dat Hans Hoogenboom doet vanaf De Strook, is minder vrolijk dan dat op de voorpagina. De gondelvaart start punctueel, maar aan de kant staat een handjevol toeschouwers de regen te trotseren. Zij schuilen onder paraplu's en in de feestttent waar hij slechts twintig mensen ziet. Tegen negen uur staan er circa driehonderd mensen te kijken naar de voorbijvarende gondels.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Matige wind 19º Naar volgende bericht