Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pontons Moleneind weg

Kortenhoef, 16 augustus 2006

De gemeente en jachthaven De Wijde Blick voeren al lang strijd. De rechtbank sprak deze week uit dat de pontons in de jachthaven weg moeten.

Al enige jaren borrelt het conflict tussen De Wijde Blick aan het Moleneind in Kortenhoef en de gemeente regelmatig op in het nieuws. De Wijde Blick stemde er indertijd in toe om een woonark van de Krakeelaker te herbergen, in het kader van de oplossing van de problemen daar. In ruil daarvoor mocht De Wijde Blick de jachthaven uitbreiden. Die uitbreiding ligt ten grondslag aan een langlopend conflict tussen beide partijen. In de raad van 3 februari van dit jaar sprak de eigenaar, de heer Ridder, in. Hij verklaarde toen dat de gemeente haar afspraken niet na kwam. Er bleken toen al twee rechtszaken tussen beide partijen geweest te zijn.

Gemeente in het gelijk

In de G&E staat vandaag dat de rechter uitspraak heeft gedaan in een zaak over pontons die Ridder vorig jaar in de jachthaven heeft gelegd. De pontons zijn bedoeld om te gebruiken voor de uitbreiding van de jachthaven met steigers. De gemeente vindt dat de pontons daar illegaal zijn gelegd en dat het bestemmingsplan (natuurgebied) niet toestaat dat de pontons er liggen. Het geschil werd voorgelegd aan de rechter, die de gemeente in het gelijk stelde. De pontons moeten worden verwijderd op straffe van een dwangsom van € 7.000 per week.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21º Naar volgende bericht