Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pasfoto? Gemeentehuis!

Wijdemeren, 16 augustus 2006

Het maken van goede pasfoto's is niet zo simpel. Wijdemeren steekt de helpende hand toe. Er komt een pasfotoautomaat in het gemeentehuis.

Eind deze maand komen er nieuwe reisdocumenten en rijbewijzen. De eisen die aan de pasfoto's worden gesteld worden hoger. Om de burgers van Wijdemeren daarin tegemoet te komen schaft de gemeente een pasfotoautomaat aan. Het apparaat komt in de hal bij de balie van burgerzaken te staan. Het is een automaat zoals die ook door de NS gebruikt wordt. Met het apparaat worden foto's gemaakt die aan de nieuwe kwaliteitseisen voldoen.

De automaat wordt een half jaar op proef geplaatst. Hij mag alleen gebruikt worden voor het maken van pasfoto's voor de documenten die aangevraagd worden bij burgerzaken.

Pendelen

Tot nu toe kwam het regelmatig voor dat iemand elders pasfoto's liet maken, die aan de balie afgekeurd werden, waardoor er nogal wat heen en weer gependel ontstond tussen pasfotomakers in Hilversum of Wijdemeren en de balie van burgerzaken. Hopelijk behoort dat probleem met de komst van de automaat tot de verleden tijd.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21 Naar volgende bericht