Rik Jungmann

Natuurmonumenten

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Avondexcursies Nat. Mon. 's-Gr.

's-Graveland, 8 augustus 2006

Natuurmonumenten leidt u en uw kinderen rond door de nachtelijke buitenplaatsen op zoek naar uilen, vleemuizen en nachtwakers.

Persbericht

Avondactiviteiten op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen

Met Vereniging Natuurmonumenten kunt u ’s avonds de buitenplaatsen bij ’s-Graveland ontdekken. Op 18 augustus leidt een gids u rond in de siertuin van Gooilust. Op 22 en 29 september zijn er uilenexcursies. Speciaal voor kinderen is er op 1 september een vleermuizenexcursie. Op 8 en 15 september is er de geheimzinnige zoektocht naar de Nachtwachter. Reserveer tijdig! Er kan maar een beperkt aantal mensen mee.

Avondexcursie siertuin Gooilust

Samen met Museum Hilversum organiseert Natuurmonumenten excursies met als thema ‘Het geluk van de tuin’. Op vrijdag 18 augustus van 20.00 tot 21.30 uur is er een rondleiding in de siertuin van Gooilust. De excursie wordt begeleid door een deskundige op het gebied van de tuinhistorie van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen. U zult alles horen over Frans Blaauw, de laatste bewoner van Gooilust. Hij veranderde aan het eind van de negentiende eeuw de buitenplaats in een dierentuin en verzamelde een bijzondere collectie bomen en heesters. In de siertuin zijn zo’n 1200 soorten planten, bloemen en bomen te vinden.
Kosten: leden van Natuurmonumenten € 7,50 en niet-leden € 9,50, incl. koffie.

Op zoek naar bosuilen

In september zijn de bosuilen hoorbaar aanwezig op landgoed Boekesteyn. De jonge bosuilen zijn vliegvlug, maar blijven nog bij hun ouders in de buurt. Het roepen van de jongen klinkt door het bos. Het ritueel van het verlaten van de ouderlijke stek gaat met de nodige onrust gepaard. Samen met een gids gaat u op stap in het schemerige bos. Onderweg hoort u meer details over het verborgen leven van de bosuil. Op vrijdag 22 en 29 september kunt u mee van 21.00 tot 23.00 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 en niet-leden € 7,00. Kinderen vanaf 10 jaar mogen ook mee en betalen € 2,00.

Fladderende vleermuizen

Wat zijn vleermuizen? Hoe vinden ze hun weg in het donker en hoe vangen ze hun prooi? Dat en nog veel meer gaan we deze avond uitzoeken. Natuurlijk doen we dat buiten en met een batdetector. Ga mee op vrijdag 1 september van 20.00 tot 22.00 uur. Gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar zijn welkom. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 3,00 en niet-leden € 5,00.

De Nachtwachter

Ga mee met de geheimzinnige wachter van de nacht. Een nacht waarin je dingen ziet die je anders nooit ziet. De Nachtwachter neemt je mee tijdens een spannende tocht met bijzondere verhalen en opdrachten. Ontdek samen de geheimen van landgoed Boekesteyn in het donker. Alleen de speciale lantaarn van de Nachtwachter licht je af en toe bij. Deze excursie vindt plaats op vrijdag 8 en 15 september van 20.00 tot 22.00 uur. Voor gezinnen met kinderen van 7 tot 10 jaar. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 3,00 en niet-leden € 5,00.

Reserveren

Voor alle excursies dient u te reserveren. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, tel. (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht