Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ecoduct voor parende Konijnen

Wijdemeren, 8 september 2005

Adriaan Doets uit Loosdrecht vroeg de bestuurders uit de regio of konijnen uit het Oosten paren met konijnen uit het Westen dankzij de dure ecoducten.

Gewestgedelegeerde Frits van Dulm had zojuist in de raadszaal van Naarden vol trots de kaart van het gewest in 2015 geprojecteerd voor een zaal vol Gooise- en Vechtse bestuurders. Nadat aan rentmeester Henk Korten van het Gooisch Natuurreservaat (GNR) was gevraagd welke dieren allemaal gebruik maken van de peperdure ecoducten kwam hij met hulp van de zaal niet verder dan reeën, konijnen en een enkele das.


Adriaan Doets uit Loosdrecht. "Ecoducten voor parende konijnen?"

Dat was voor Adriaan Doets de aanleiding om een steen in de kalme bestuurlijke vijver te werpen volgens de G&E van vanochtend. "Kunt u mij uitleggen waarom een konijn uit Oost-Nederland zou willen paren met een konijn uit West-Nederland? Ik vind die ecoducten allemaal grote kul." De zaal hoorde het geschokt aan. Voor het Naarder raadslid Smeets zijn de ecoducten het bewijs dat de milieulobby te ver is doorgeschoten.


Hillen: "Raadsleden zijn te laf om de confrontatie aan te gaan".

Ook vanuit het bedrijfsleven (KvK, Stro) kwam kritiek dat de economie in de knel komt. Hans Hillen, die zijn plan van november 2003, om het mediapark te ontsluiten, in Hilversum zag stranden, conludeerde , gezien de drukte en vervuiling op de Johan Geradtsweg, dat er beter voor dassen gezorgd wordt dan voor mensen. Na weerwoord van gedelegeerde Ton Hooijmaijers, die verwees naar gebrek aan maatschappelijk draagvlak voor de oplossing van Hillen, sloeg Hans Hillen terug. Hij verweet raadsleden, met name uit Hilversum, dat die in hun achterkamertjes blijven en te laf zijn om de confrontatie met de burger aan te gaan en besluiten te nemen.


Voor de Diependaalselaan geldt overigens precies hetzelfde als voor de Johan Geradtsweg. De gemeente HIlversum gaat de doseerlichten weer aanzetten, waardoor er op sommige plekken per dag honderden, stationair draaiende, auto's zullen stilstaan, naast de plekken waar nu al stoplichten zijn. Het RIVM zou daar ook eens moeten gaan meten. Over Europese richtlijnen gesproken.... red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24º Naar volgende bericht