Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DWR vist in troebel water

Loosdrecht, 7 september 2005

De Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) gaat de visstand in de plassen onderzoeken in verband met de Europese Kaderrichtlijn Water.

Er zal 's nachts op de Loosdrechtse Plassen, de Vuntusplas en de Breukeleveense plas gevist worden. De gevangen vis wordt gemeten, gewogen en weer teruggezet. Het doel van de visserij is om meer inzicht te krijgen in de ecologische situatie van de plassen. De resultaten worden gebruikt voor het watergebiedsplan Zuidelijke Vechtplassen. Er wordt gevist van 8 tot 23 september. De Europese Kaderrichtlijn Water schrijft o.a. voor hoe schoon het water moet zijn en hoe helder.

Europese Richtlijn en Verdiepingenplan

De Richtlijn speelt een belangrijke rol in het conflict tussen de gemeente Wijdemeren en de Provincie Noord-Holland over het al dan niet verdiepen van de plassen om de hoeveelheid slib in de plassen te verminderen. Volgens de Provincie is verdieping nodig om het water helder te krijgen. De gemeente is van mening dat er te grote risico's aan het zuigen van diepe gaten in de plassen verbonden zijn en verzet zich daar dan ook tegen..


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24º Naar volgende bericht