Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Behoud Bibliobus?!

Nederhorst den Berg , 7 september 2005

In Nederhorst den Berg is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de Bibliobus. De gemeente wil de bus opheffen.

De gemeente wil de rol van de Loosdrechtse bibliotheek uitbreiden tot de andere kernen van Wijdemeren. Daartoe heeft men voorgesteld om in 's-Graveland en Nederhorst den Berg filiaaltjes te openen met een heel kleine collectie boeken en daarnaast de mogelijkheid om boeken via internet te bestellen. De Bibliobus, die al jaren in Nederhorst en 's-Graveland komt, zou dan opgeheven kunnen worden.

Handtekeningenactie


Ex-burgemeester Jan Goudberg: "We zijn bestolen."

Een aantal inwoners van Nederhorst, onder wie ex-burgemeester Jan Goudberg, vindt dit een onzalig plan en is een handtekeningenactie gestart. In de Gooi van vandaag zegt Goudberg: "Dit kan je niet maken, we zijn bestolen." Hij bemoeit zich niet meer met het beleid, maar in dit geval maakt hij daar graag een uitzondering voor. Jim de Groot is de actie begonnen en haalt veel handtekeningen op. Hij heeft zijn klacht per brief verstuurd aan de directrice van de bibliotheek als aan de Bergse leden van de gemeenteraad.

In de basischolen in Nederhorst zijn plekken geopend waar steun betuigd kan worden met de actie door een handtekening te zetten. Ook kan men uiteraard zijn handtekening zetten in de Bibliobus, die vrijdag van 14.05 tot 15.50 in Overmeer staat.

Welzijnssubsidies 2005

De aanloop naar het voorstel dat nu voor ligt werd al gemaakt tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Zaken van vorig jaar oktober. Daar werd uitvoerig gesproken over de bibliotheekvoorzieningen in Wijdemeren. Vrijwel unaniem vond men dat de bibliotheek zelf meer opbrengsten moest genereren door contributies te verhogen en sponsors te zoeken. Er werd op dat moment echter nog niet gedacht of gesproken over opheffing van de bibliobus.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24 Naar volgende bericht