Rik Jungmann

---

Raadsstukken
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bieb krijgt Filialen

Wijdemeren, 2 september 2005

De Loosdrechtse bibliotheek moet een functie binnen heel Wijdemeren krijgen. Dat wordt door B en W voorgesteld aan de raad.

De bibliotheek in Loosdrecht loopt achter met de ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld bestellen en lenen van boeken via internet. Bovendien ligt de bibliotheek ver van de andere kernen van Wijdemeren, hetgeen een te hoge drempel is voor bezoekers uit die kernen. (De bibliotheek in Hilversum ligt bijv. dichter bij 's-Graveland, dan die van Loosdrecht.) Het college wil verbetering aanbrengen in deze situatie.

In een voorstel, dat dinsdag besproken wordt in de commissie maatschappelijke zaken, wordt voorgesteld om filialen van de Loosdrechtse bibliotheek te openen in Nederhorst den Berg en 's-Graveland. Daarbij wordt gedacht aan een plek in gebouw met een algemeen karakter als een verzorgingshuis of een cultureel centrum. De filialen zulen een kleine collectie krijgen. De hoofdtaak wordt de distibutie en de uitgifte van boeken. Die boeken kunnen via internet besteld worden, waarna ze afgehaald kunnen worden bij het lokale filiaal.

Om dat mogelijk te maken moet eerst de hele collectie op internet gezet worden en ontsloten worden. Dat kan nog wel even duren. Bij dit project wordt gekeken naar biblioteheken in de omliggende gemeenten, om eventueel daarbij aan te sluiten of gebruik te maken van bestaande oplossingen.

Als de raad het voorstel accepteert, dan zal er na jaren een eind komen aan het wekelijkse bezoek van de bibliobus aan de voormalige Noord-Hollandse keren.

De raadscommissie aanstaande dinsdag vormt de opening, na het zomerreces, van "parlementaire seizoen" en het laatste half jaar van deze raad in de aanloop naar de verkiezingen in maart volgend jaar.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24º Naar volgende bericht