Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Burenruzie Oude Meentweg

's-Graveland, 6 oktober 2005

De familie Six wil bouwen aan de Oude Meentweg. Dus maakt de familie 't Hoen bezwaar. Gisteren was het voorstel om te laten bouwen in de commissie.


Mevrouw 't Hoen pleit voor uitstel van het verlenen van de bouwvergunning.
Op de achtergrond Hilbrand Korver die namens GL in de commissie zit.

Een inmiddels vertrouwd tafereel. Als de familie 't Hoen iets wil, dan maakt de familie Six bezwaar en omgekeerd. Gisteren waren de rollen omgedraaid. Tijdens de inspraak kwam mevrouw 't Hoen, echtgenote van oud VVD-wethouder Dick 't Hoen uit 's-Graveland, betogen dat het voorstel van het college om de voorbereidingen voor de bouw toe te staan uitgesteld moesten worden. De heer Six kwam met argumenten waarom de bouw volledig binnen de regels gebeurt. Hij pleitte voor verstrekking van de bouwvergunning, waar hij al vier jaar mee bezig is en waarvoor de gemeente in december 2002 verklaarde mee te willen werken.


De heer Six die pleit voor het verstrekken van de bouwvergunning.

In de discussie over dit onderwerp waren er twee stromingen binnen de partijen. De ene stroming wilde bij het nemen van een voorbereidingsbesluit alle andere kwesties rond de Oude Meentweg meewegen. (Beeldentuin, paddenpoel, weg naar paddenpoel, recreatiewoning, etc., etc.) Daarbij dacht men door eventueel uitstel of onthouding van goedkeuring het lang slepende conflict tussen 't Hoen en Six tot een oplossing te kunnen forceren.

De andere stroming vond dat iedere aanvraag voor een bouwvergunning op zijn eigen merites beoordeeld moet worden, zonder daar externe factoren bij te halen, die niets met de aanvraag te maken hebben.


Wethouder Wim Neef (rechts): Geen vermenging van zaken. Wel reparatiewetgeving om paddenpoelweg te behouden ondanks de uitspraak van de RvS.

Neef: Geen vermenging

Wethouder Wim Neef sloot zich bij de tweede stroming aan. "Persoonlijke relaties mogen geen criterium zijn." : verklaarde hij in antwoord op de reacties van Kees Bosdijk (PvdA) en Nanne Roosenschoon (D66), die de eerste stroming vertegenwoordigden.

In de betogen van het college en enkele partijen klonk wederom ergernis door over de hoeveelheid werk die de burenruzie de gemeente oplevert.

Uitspraak RvS niet uitvoeren?

Over de uitspraak van de Raad van State van vorige week in dit conflict deed wethouder Neef een opmerkelijke uitspraak. "Je kunt altijd alles repareren." Waarmee hij indirect aangaf dat het college niet de uitspraak van de RvS wil volgen en handhaven, maar wel een nieuwe procedure wil starten om de "verboden" weg naar de paddenpoel van 't Hoen toch mogelijk te maken.

De conclusie uit de commissievergadering lijkt gerechtvaardigd dat het voorbereidingsbesluit genomen zal worden. Helemaal expliciet werd deze conclusie na afloop van het debat echter niet getrokken. Wordt vervolgd in de raad.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil15 Naar volgende bericht