Rik Jungmann

Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Brautigam in Kortenhoef

Kortenhoef, 4 maart 2005. Donderdag speelt Ronald Brautigam voor Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

Persbericht

Jubilerende Brautigam in Kortenhoef
Beethovenprogramma op fortepiano

Op donderdag 10 maart presenteert Kunst aan de Dijk een Beethoven-recital, gespeeld door Ronald Brautigam. Brautigam bespeelt in het Oude Kerkje een forte-piano uit 1815. Op het programma staat een aantal klassieke Beethovensonates. Er is nog een beperkt aantal kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

Ronald Brautigam is uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse pianisten. Hij heeft inmiddels op de belangrijkste grote podia van de wereld opgetreden; hij speelde met beroemde dirigenten als Riccardo Chailly, Bernard Haitink en Simon Rattle. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum als concertpianist.

Authentieke klank
Brautigam speelt de laatste jaren steeds vaker op de fortepiano, onder meer met het Orkest van de 18e Eeuw en the Orchestra of the Age of Enlightenment. Ook in het Oude Kerkje in Kortenhoef zal de authentieke klank van de pianoforte goed tot zijn recht komen. Brautigam speelt op een fortepiano uit de Weense School, gebouwd door Salvatore Lagrassa (1815). Op het programma staan de volgende werken:

  • Pianosonate nr. 8, ‘Pathétique’

  • Pianosonate nr.21, ‘Waldstein’

  • Pianosonate nr. 14, ‘Mondschein’

  • Piano Sonate nr.23

Het concert is op donderdag 10 maart om 20.15 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Reserveren is niet meer mogelijk, maar er is nog een beperkt aantal kaarten aan de zaal te verkrijgen. Voor abonnees van Kunst aan de Dijk is altijd toegang. De toegang bedraagt
€ 12,50, donateurs betalen € 9,00.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind-0º Naar volgende bericht