Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loenen ligt ook Dwars

Wijdemeren, 28 mei 2005

Gisteren ging het college van B&W varen met Statenleden om hen te overtuigen van de onwenselijkheid van het Loosdrechtse verdiepingenplan. Loenen blijkt ook niet mee te werken.

In de G&E staat vandaag dat de opkomst van de Statenleden voor de vaartocht met het college over de plassen tegenviel. Er waren slechts zes statenleden komen opdagen van de PvdA, GroenLinks en de VVD. En dat ondanks het schitterende weer, wat toch had moeten uitnodigen tot een vaartochtje.

Aan boord legden burgemeester Don Bijl en professor Co de Vries uit waarom het verdiepingenplan niet gaat werken, maar wel schade zal toebrengen aan de eilanden en hinder voor de recreatie op zal leveren.

Burgemeester Don Bijl kon de statenleden ook nog een nieuwtje vertellen. De gemeente Loenen zal niet meewerken aan de aanwezigheid van kilometerslange persleidingen over haar grondgebied om het opgezogen zand af te voeren. Dat betekent dat een aanwijzing door de provincie aan Wijdemeren maar de helft van de oplossing voor Noord-Holland en het Hoogheemraadschap is. Loenen is Utrecht en daar gaat Noord-Holland niet over. Om te kunnen verdiepen zal ook de provincie Utrecht aan Loenen een aanwijzing moeten geven voor het leggen van de persleiding. En dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind 25º Naar volgende bericht