Rik Jungmann

---

Webdam
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Email: Wijdemeren onvoldoende

Wijdemeren, 19 mei 2005

Al vanaf 2000 voert Webdam, een onderdeel van Gemeenteweb, metingen uit om te zien hoe het staat met het gebruik van internet bij gemeenten. In april gebeurde dat weer. Wijdemeren scoorde slecht.

Webdam stuurde alle gemeenten in Nederland een simpele email. Aan alle gemeenten werd per e-mail de volgende vraag gesteld:
"Mijnheer, mevrouw,

Wij zijn van het weekend in de tuin aan de slag geweest en hebben nu te veel afval voor de groene container. Is het ook mogelijk dat de gemeente dit ophaalt?
Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Els de Wilde.


Webdam verdeelde de reacties in de volgende categorieën: reactie dezelfde dag, binnen 2, 3, 4 en vijf dagen, tussen 6 en 8 dagen en na 8 dagen. Daarbij werd uitgegaan van werkbare dagen. Ook werd bekeken of een gemeente een ‘ontvangstbevestiging' verstuurde en of deze inhoudelijk voldoende was.

Wijdemeren zat in de onderste regionen. Nog net niet in de staart. Er werd geen ontvangstbevestiging verstuurd. Het antwoord kwam wel, maar na acht dagen (of langer, dat staat niet in de onderzoeksresultaten.)

Website

Webdam houdt ook al jaren een On-line monitor bij, een permanent onderzoek naar de kwaliteit van de gemeentelijke websites. In het laatste onderzoek van april dit jaar staat Wijdemeren op plaats 461 van de 492 onderzochte websites. De beste gemeentelijke website is die van Hoogeveen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht