Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wapen van Amsterdam terug

's-Graveland, 19 mei 2005

Het 's-Gravelandse restaurant Noorderlicht is weer verkocht. De nieuwe eigenaar start een nieuw restaurant onder de historische naam Het Wapen van Amsterdam.


Het Wapen van Amsterdam aan het Noordereinde in 's-Graveland

Ooit was het een beroemd kippenrestaurant. Hotel restaurant Het Wapen van Amsterdam in 's-Graveland. Gestart door Ger Klijn. In 1962 nam Ynze Klijn de zaak over van zijn vader Ger. Van heinde en verre kwam men naar het Noordereinde om er gegrilde kipvan het spit te eten. Ook vervulde het restaurant een sociale rol in de 's-Gravelandse gemeenschap. In het koetshuis vonden tal van feesten, partijen en bijeenkomsten plaats. De bar was het trefpunt voor de lokale politiek na afloop van de maandelijkse raadsvergaderingen. Beroemd was de zomeropera die in het Wapen gegeven werd.

Eind 2000 stopte Ynze Klijn met de zaak. Een deel van het complex werd verbouwd en in gebruik genomen als kantoorruimte. Het restaurant werd verkocht aan een nieuwe eigenaar, die begon onder een nieuwe naam, Noorderlicht. Na een veelbelovende start kwam de klad ertoch weer in. In juni 2004 gooide Noorderlicht de handdoek in de ring. De problemen met de euro en de horeca deden meer etablissementen de das om.

Simone Stevens schrijft in de Gooi van vandaag dat Vinkevener Hans Been het pand heeft gekocht en er weer onder de oude naam Het Wapen van Amsterdam een restaurant gaat beginnen. Hij maakt daarbij gebruik van de nog altijd bestaande naamsbekendheid. Been heeft meerdere zaken gehad, waaronder De Danne Taveerne in Breukelen en De Eterij in Loenen. Been wil gerecten uit het Middellandse zeegebied op de kaart zetten. Het was al enige tijd opgevallen dat er weer activiteit in het restaurant waar te nemen is. Been is het restaurant aan het herinrichten. Op 1 juli wordt het geopend.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 11º Naar volgende bericht