Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Actie Intratuin Mislukt

Kortenhoef, 17 mei 2005

De FNV greep Tweede Pinksterdag aan om bij Intratuin in Kortenhoef actie te voeren voor de CAO. Er was echter weinig enthousiasme.

In de Gooi van vandaag wordt de actie van de bonden bij Intratuin beschreven. Vakbondsmensen reikten aan het winkelend publiek 2000 paar tuinhandschoenen uit om aandacht te vragen voor de, in hun ogen, slechte arbeidsvoorwaarden in de sector van de tuincentra. Omdat er veel partimers en jongeren in die sector werken is de organisatiegraad erg laag.

De CAO onderhandelingen met de sector zijn vastgelopen, vandaar deze actie. De bedrijfsleider en het personeel van Intratuin was helemaal niet gediend van de actie. "Laten ze maar bij de Gamma gaan staan." : was de reactie. De werknemers kregen de instructie om met niemand over de kwestie te praten. De bedrijfsleider wilde ook geen commentaar leveren.

De Bonden eisen een loonsverhoging van 1,25% en verbetering in de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook zijn zij tegen de verlenging van de werkweek van 38 naar 40 uur zonder betaling van de extra twee uren.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 11º Naar volgende bericht