Rik Jungmann

---

Diverse
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Max is een Held

Nederhorst den Berg, 17 mei 2005

De negenjarige Max de Boer van de Fazantenlaan in Nederhorst den Berg heeft zondag door snel ingrijpen een zwaar ongeluk weten te voorkomen.

Hij reed met zijn moeder, Nanda de Boer, en zijn twee zusjes van twee en drie op de A28 bij Harderwijk. Zijn moeder raakte tijdens het besturen van de auto onwel en bewusteloos achter het stuur. Max, die in de gordel op een verhoging zat, greep direct in. Hoewel hij bijna niet bij het stuur kon lukte hem dat toch. Gelukkig was de voet van zijn moeder van het gaspedaal gegleden, waardoor de wagen vaart minderde.

Hij hield de auto onder controle, waarbij hij enkele andere auto's kon ontwijken en slechts de vangrail en enkele paaltjes schampte. Hij slaagde erin de auto na vierhonderd meter in de berm tot stilstand te brengen. Andere automobilisten die het voorval gezien hadden stopten en ontfermden zich over de kinderen. Na enkele minuten kwam zijn moeder weer bij, waarna de auto beschadigd achtergelaten werd en de rit naar Drente per taxi werd vervolgd. Moeder Nanda, stapt pas weer achter het stuur als zij weet waardoor haar plotselinge bewusteloosheid is veroorzaakt.

Max is in zijn straat ingehaald als een ware held. Ook van de poltie kreeg hij complimenten dat hij iets heel bijzonders had gedaan. Zowel op teletekst als in de Gooi werd zijn heldendaad gemeld. In de Gooi- en Eemlander zelfs op de voorpagina.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 11 Naar volgende bericht