Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nat.monumenten wil Jagtlust

's-Graveland, 13 mei 2005

Natuurmonumenten wil het buitenhuis Jagtlust kopen en onderzoekt mogelijkheden om subsidie daarvoor te krijgen.

Natuurmonumenten bezit al een groot aantal van de monumentale buitenplaatsen in 's-Graveland. Men heeft al langer de wens om het buitenhuis Jagtlust, rechts vlak voor de bocht in de 's-Gravelandseweg/Leeuwenlaan naar Hilversum, aan te kopen. Het buiten past mooi in de aaneengesloten ecologische structuur. Natuurmonumenten zal het in stand houden als natuur- en cultuurbestemming.

Het buitenhuis stond onlangs in een staatje in de NRC als het duurste object dat te koop is in Nederland. De vraagprijs is 9.5 miljoen euro. Overigens vier miljoen minder dan de eigenaar er eerder voor vroeg.

Natuurmonumenten hoopt het geld van overheden te krijgen in de vorm van subsidie. Daartoe worden de provincie, het rijk en goede doelenloterijen benaderd om het geld bijeen te brengen. Zelf wil Natuurmonumenten er geen tot weinig geld aan uitgeven. Er zijn al leden van Natuurmonumenten die wilen dat een subsidie van drie miljoen euro van de provincie beter kan gaan naar de aankoop van het voormalige Provinciaal Ziekenhuis in Bloemendaal.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 18º Naar volgende bericht