Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Complot-theorie

Loosdrecht, 2 juni 2005

Omdat uw redacteur in Kortenhoef woont krijgt hij vrijwel nooit De Nieuwsster onder ogen. Gisteren gebeurde dat wel. Er blijkt een complot-theorie in te staan.

In de Nieuwsster van 25 mei stond een anoniem stuk met de kop "Tendentieuze Berichtgeving". Die kop bleek inderdaad volledig juist. In geen tijden hadden wij een zo tendentieus stuk gelezen met ongefundeerde verdachtmakingen aan het adres van de Gooi- en Eemlander en de Wijdemeerse Webkrant.

Aanleiding was de poll die in de eerste twee weken van mei op de WWK stond over het verdiepingenplan. Die poll gaf als uitslag dat er slechts 61 mensen gestemd hadden en dat er daarvan 31 voor dat plan waren. Niets aan de hand zou je zeggen. Geen steekproef om veel gewicht aan toe te kennen, zoals wij indertijd meteen al schreven. De G&E nam het berichtje over, eveneens vergezeld van de mededeling dat de uitslag zeer gerelativeerd moest worden, gezien het geringe aantal stemmers.

De schrijver van het anonieme stuk in De Nieuwsster schoot daarop in de stress en zag in de poll een complot om het vermaledijde verdiepingenplan door te drijven. De G&E werd verweten tendentieus te zijn door de uitslag in de krant te vermelden. De geheime scribent van het stuk wist natuurlijk wel waarom er "voor" was gestemd. Het was een complot. Een complot van DBW en de WWK om samen voor het verdiepingenplan te strijden. Hij ging zelfs zover om te suggereren dat er "banden zijn van de Webkrant met DBW".

Nu moet het toch niet gekker worden. Wij zetten een poll in de webkrant. De poll is beveiligd tegen dubbel stemmen. En dat is alles. Wie er stemmen en waarom, wij weten het niet. Het kunnen tot Canadees genaturaliseerde Loosdrechtse ex-pats zijn, of wat je verder maar kunt verzinnen. Als het een pc met internet heeft, dan kan het stemmen. En dat is het. Niets meer en niets minder. Na twee weken houdt de poll op en is er een uitslag. De anonieme schrijver van onderstaand stuk had waarschijnlijk liever gezien dat wij de uitslag hadden weggemoffeld. Want die komt hem niet uit. Dat doen we echter niet. Uitslag is uitslag, net als gisteren in Nederland.

En die banden met DBW? Zowel Rik Jungmann als Douwe van Essen hebben in de loop van de jaren politiek vaak fikse ruzies gehad met Dorpsbelangen. Maar ja, die historie kent de Loosdrechtse schrijver niet, dus fantaseert en suggereert de anonymus er op los. Niet gehinderd door kennis, achtergronden of fatsoen.

Rik Jungmann

PS. Ons is het om het even of het verdiepingenplan wel of niet uitgevoerd wordt. Dat u dat even weet. Wij zijn alleen maar toeschouwers.

Citaat De Nieuwsster


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht