Rik Jungmann

---

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Soep- of Spruitjeslucht

Wijdemeren, 6 juli 2005

Joop Glijn uit 's-Graveland, die in de Wie Wat Waar een uiterst kritisch stuk schreef over de besluitvorming over het definitieve gemeentehuis, zond ook een reactie naar de Wijdemeerse Webkrant.

(Met dank voor de complimenten en de waardering voor de WWK. Altijd prettig om te horen dat men de inspanningen waardeert.)

Ingezonden Brief

Donderdagavond a.s. zal het zeer waarschijnlijk een donkere avond worden voor de democratische uitgangspunten bij het besturen van onze gemeente.

Tijdens een besloten bijeenkomst in het spreekwoordelijke achterkamertje, hebben het college en de coalitiepartijen weer eens laten zien hoe ongeloofwaardig en onbetrouwbaar politiek kan zijn. Een bevestiging van deze conclusie vindt u terug in het commentaar van Rik Jungmann over deze zaak in zijn overigens voortreffelijke Wijdemeerse Webkrant. Tot achter de komma heeft hij deze zaak uitgezocht. Het ziet er helaas echter naar uit dat donderdagavond de wal het schip niet meer kan keren, maar in de verte dagen gelukkig nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.

Dan kan er afgerekend worden, schoon schip worden gemaakt en zullen nieuwe bezems schoon vegen. Ondanks deze geruststellende gedachte brandt er echter nog één vraag op de lippen: welke rol heeft de Loosdrechtse eigenaar van dit gebouw en lid van Dorpsbelangen Loosdrecht, bij deze move gespeeld? Dat zullen we natuurlijk nooit in het voorlopig koopcontract of in de gespreksnotities terugvinden. Het is overigens wel een schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling. De soeplucht die aanvankelijk in het voormalige Knorrgebouw hing, was in de loop der jaren wat verwaterd. Een sterke spruitjeslucht dreigt ervoor in de plaats te komen. Waar kiest u voor?

Joop Glijn
's-Graveland


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht