Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Don Bijl zet Dorpscentrum op de rit

Wijdemeren, 22 januari 2005. Burgemeester Don Bijl gaat de kar trekken betreffende het dorpscentrum Loosdrecht. De bouw van het centrum zit in het slop na de uitspraak van de Raad van State.

De koppenmaker van de Gooi- en Eemlander had zich vandaag uitgeleefd op de kop boven een artikel over dit onderwerp. Er stond:

Bijl steekt neus in hart Loosdrecht

Heeuhhh... Bijl doet wat? In ieder geval trok de kop de aandacht naar het artikel van Casper van den Broek geschreven had.


Burgemeester Don Bijl.
Neus in hart Loosdrecht.

In het artikel staat dat burgemeester Don Bijl voorzitter wordt van de werkgroep waarin de gemeente, de omwonenden, de winkeliers en de projectontwikkelaars bij elkaar zitten om het dorpscentrum te realiseren. Na de uitspraak van de RvS van vorige maand moet men min of meer van voren af aan beginnen. Samen met projectontwikkelaar Situs gaat de gemeente aan een nieuw plan werken dat rekening houdt met alle betrokken partijen.


Weth. Yvonne Siemons (DBL)

Wethouder Yvonne Siemons, die tot nu toe verantwoordelijk was voor het project, wordt niet op een zijspoor gezet benadrukte Don Bijl. Omdat het nu ook om juridische kwesties, economie en ruimtelijke ordening gaat is besloten om de zaak projectmatig aan te pakken. "Het is een signaal dat wij daadkrachtig aan de slag gaan." : aldus Bijl in de Gooi.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwHalf bewolktMatige wind5 Naar volgende bericht