Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Stemming over Voorstraat

Nederhorst den Berg, 15 januari 2005. Afgelopen week werd in de commissie Ruimte en Economie de nieuwbouw aan de Voorstraat behandeld. De dag erop werd de fusie met Loenen behandeld in de commissie Bestuur en Middelen.

Bij beide onderwerpen was er sprake van een zekere vorm van peiling van de mening van de burger. In Nederhorst den Berg werden 600 bezwaarschriften getekend en ingeleverd. Over de fusie hield de PvdA een enquête waar twintig mensen op reageerden.

In de discussie over de nieuwbouw werden door de PvdA de 600 bezwaarschriften terzijde geschoven onder de mededeling dat je bij de supermarkt in Nederhorst heel erg snel 600 voorstanders voor het bouwplan kunt mobiliseren.

In de discussie over de fusie met Loenen werd dezelfde PvdA aangevallen over het feit dat "zo'n onderzoekje" geen enkele waarde heeft. Burgemeester Don Bijl verklaarde dat de voorstanders niet mee doen aan zo'n onderzoek.

Wij hebben dan ook een vraag aan u.

Wilt u a.u.b. uw stem uitbrengen. En wilt u zeker uw stem uitbrengen als u voor het huidige bouwplan van het college bent, want de tegenstanders stemmen toch wel, zoals de burgemeester al zei. (En als Kees Bosdijk van de PvdA gelijk heeft, dan wordt het 50/50... (600 tegen 600)).

Als u niet weet waar het over gaat (Waar is de Voorstraat?), laat dan maar.

Update 17-1-2005, 00.30 uur: Ed Snel uit Nederhorst den Berg (lid van de Singelgroep) wees erop dat de omwonenden niet tegen alle vormen van nieuwbouw op de plek van het gemeentehuis zijn, maar wel tegen het plan dat het college voorstaat. De tekst van de poll is iets gewijzigd. Het woordje "huidige" is voor "bouwplan" gezet. De teller loopt gewoon door.


De poll is vandaag geopend en blijft open tot 29 januari. U kunt maar één keer stemmen vanaf één computer (of verzameling computers in één netwerk).

U kunt ook hieronder stemmen.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht