Rik Jungmann

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

PvdA: Meten met twee Maten

Wijdemeren, 13 januari 2005. Douwe van Essen volgde gisteren en vandaag de discussies in de commissies. Er viel hem een opvallende discrepantie op in de appreciatie van de mening van burgers binnen de PvdA fractie.

Ingezonden Brief

De PvdA meet met twee maten

De PvdA heeft inwoners van Wijdemeren om hun mening gevraagd over een mogelijke herindeling met de gemeente Loenen. Het aantal van 20 reacties, deels uit de eigen achterban, vindt fractievoorzitter Lia Moote een belangrijk signaal, getuige ook het persbericht van gisteren. De, overwegend negatieve, reacties werden daarom door haar ook nog eens hardop voorgelezen in de commissievergadering van vanavond. De boodschap was duidelijk: de PvdA hecht veel belang aan de mening van de inwoners van Wijdemeren.

Een schril contrast met de commissievergadering van gisteravond. Omwonenden van het nieuwbouwplan aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg (op de plaats van het voormalige gemeentehuis) hadden meer dan 700 handtekeningen verzameld als protest van de lokale bevolking tegen de grootschaligheid van dat plan. De reactie van de heer Bosdijk (óók PvdA) was ronduit verbijsterend: “Als ik maar lang genoeg op de markt ga staan dan verzamel ik ook zo’n aantal of zelfs meer handtekeningen, maar dan van voorstanders”! Vervolgens prees hij het college dat er precies werd uitgevoerd wat er in het PvdA-programma en het collegeprogramma staat. Maar in het PvdA-programma wordt met geen woord gerept over woningbouw op deze plek, wel over het verbeteren van inspraakmogelijkheden door burgers om de kloof met de bestuurders te verkleinen en de communicatie te verbeteren. Misschien een suggestie om daarmee eerst eens binnen de PvdA te beginnen..?

Douwe van Essen, Kortenhoef.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil Naar volgende bericht