Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Nieuwjaar: € 20.000 schade

Wijdemeren, 11 januari 2005. Vandalen hebben voor ruim twintigduizend euro schade aangericht tijdens de viering van de jaarwisseling.

Persbericht

Vandalisme rond jaarwisseling:
Ruim 20.000 euro schade aan openbare ruimte in Wijdemeren

Rond de jaarwisseling is er ruim 20.000 euro schade aan de openbare ruimte in Wijdemeren aangericht. Verkeersborden, verzamelcontainers, abri’s, plantenbakken, telefooncellen en bankjes waren het doelwit van de vandalen. Daarnaast zorgden met vuurwerk weggeslagen putdeksels op diverse plekken voor gevaarlijke verkeerssituaties. De gemeente signaleert een toename van schade rond de jaarwisseling en betreurt dit.

Het is helaas “gewoon” dat het afsteken van vuurwerk en het verbranden van kerstbomen rond de jaarwisseling enige schade oplevert aan openbare voorzieningen. In voorgaande jaren was dit voornamelijk op enkele specifieke locaties. Mede door een aantal voorzorgsmaatregelen van de gemeente bleef de schade enigszins binnen de perken. Afgelopen jaarwisseling is de schade aanzienlijk toegenomen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is in alle dorpskernen schade aangericht.

De totale schade aan gemeentelijke eigendommen bedraagt ongeveer 10.000 euro. Dit bedrag is niet voorzien in de begroting en is ook niet in de ramingen voor ‘normaal onderhoud’ opgenomen. De gemeente had met dit gemeenschapsgeld graag zinvollere activiteiten gefinancierd. De 10.000 euro schade aan abri’s, afvalcontainers en telefooncellen komen ten laste van de eigenaren (bijvoorbeeld KPN en GAD).

De gemeente heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan van de vernielingen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil10º Naar volgende bericht