SV Loosdrecht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loosdrecht kwam, zag en overwon

Loosdrecht, 13 februari 2005. Loosdrecht liet zich niet uit het veld slaan door de harde wind en won met 1-3 uit tegen Voorland.

Ingezonden Bericht

Statistieken Voorland – Loosdrecht: 1-3 (zaterdag 12 februari ’05).

1-1 Willem Schrumph
1-2 Vincent Rubio
1-3 Barry Dietz

Toeschouwers: 150
Scheidsrechter: ?

In de strijd om de koppositie heeft Loosdrecht laten zien waartoe het in staat is. Door met 3-1 te winnen in een vanwege de wind moeilijk te spelen wedstrijd toonde Loosdrecht zich van zijn beste kant. Na de 1-0 achterstand waren het Willem Schrumph, Vincent Rubio en Barry Dietz uit een penalty die de droom van de gasten in duigen liet vallen.

De wedstrijd Voorland – Loosdrecht was de enige die doorgang kon vinden. De vele regen had de velden onbespeelbaar gemaakt maar het kunstgrasveld waarop Voorland zijn thuiswedstrijden speelt was goed bespeelbaar. De regen was ondertussen gestopt maar de stormachtige wind speelde nog steeds parten. Van echt voetbal was geen sprake en menigeen vroeg zich dan ook af waarom deze wedstrijd zonodig gespeeld moest worden. Na de minuut stilte uit respect voor het overlijden van dhr. van de Bunt begon de wedstrijd.

In het eerste bedrijf had Loosdrecht de wind tegen. Het zakte mede daardoor doelbewust in en gaf Voorland het initiatief. De ploeg uit Amsterdam combineerde er vrij aardig op los maar gevaarlijk werd het vrijwel niet. Enkel een vrije bal van de snelle spits die verder volledig uit de wedstrijd werd gespeeld door de ijzersterke Willem Schrumph mistte het doel maar net. Ook Loosdrecht werd vrijwel niet gevaarlijk maar zag zo vlak voor rust de kansen op een goed resultaat groeien. Een onbesuisde actie van een speler van Voorland betekende direct rood welke werd gegeven door de zeer dapper en sterk fluitende leidsman van deze middag.

Toch bleef Voorland ook in het tweede helft het initiatief behouden. Loosdrecht kwam maar moeilijk aan voetballen toe mede doordat het te weinig over de grond combineerde om zo te voorkomen dat de wind zich meester maakte over het speeltuig. Voorland deed dat dus beter maar gevaarlijk nogmaals werd het niet. Tot ongeveer halverwege de tweede helft en toen was het ook gelijk raak. Een mee opgekomen verdediger kreeg de bal aangespeeld en schoot vanaf de zestien met een gecamoufleerd schot, de keeper op zijn verkeerde been en zo was het raak. Loosdrecht gedesillusioneerd maar het kwam toch vrij snel weer bij zijn positieven. En op wat voor manier! Willem Schrumph kreeg de bal op eigen helft voor de voeten, besloot de bal een ros te geven en tot ieders verbazing vloog de bal gedreven door de wind met een stuiter over de lange sluitpost in het doel. Het was de ommekeer in de wedstrijd. En de wissels maakten toen het verschil.

De sneltrein Peter Schrumph en Vincent Rubio samen zorgde voor de 2-1. Een afgemeten voorzet van Schrumph vond de vrijstaande Vincent Rubio. De aanname, het schot, de goal en de voorsprong was een feit. Loosdrecht leek op weg naar de overwinning. Onder luidde aanmoediging van de talrijk mee opgekomen supporters probeerde Loosdrecht de voorsprong te consolideren. Het kwam zelfs op 3-1. Julian Bonaparte werd neergehaald in het strafschopgebied en Barry Dietz mocht aanleggen vanaf de elf meter. Een prachtige overwinning dus behaald door het collectief. De bal ging binnen en de winst was daar. Volgende week weer een zware wedstrijd. Dan volgt een uitwedstrijd tegen het eveneens sterke Eemnes.

De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwRegenHalf bewolktHarde wind Naar volgende bericht