Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Over Jaap van Waveren

Loosdrecht, 24 december 2005

Simone Stevens peilde de meningen over de gloednieuwe lijsttrekker van Dorpsbelangen Loosdrecht. Oud-journalist Jaap van Waveren van De Nieuws Ster.

Simone Stevens van de G&E belde een rondje langs een aantal Wijdemeerders om hen te vragen naar hun mening over Jaap van Waveren, die uit het niets lijsttrekker van DBL werd. Daar kwam een sterk wisselend beeld uit.


Jaap van Waveren

Zij vroeg aan wethouder Ties Hagen (PvdA), fractievoorzitter Gert Zagt (DBL), Rik Jungmann (Wijdemeerse Webkrant), Jacob van der Meulen (prominent Loosdrechts ondernemer) en Bart ten Herkel (uitgever van De Nieuws Ster) wat zij denken over Van Waveren.

Ties Hagen, de wethouder, beschrijft de moeizame relatie die hij met Van Waveren had gedurende de afgelopen raadsperiode. Hij vindt dat Van Waveren altijd erg negatief over hem schreef. Hij wijt dit mogelijk aan de beslissing om de gemeenteberichten niet meer in de lokale bladen te publiceren. Verder stelt Hagen dat Van Waveren het niet zo nauw nam met de feiten. Hagen heeft geen vertrouwen in Van Waveren als politicus, maar geeft hem het voordeel van de twijfel. "Mensen met dit soort ambities overschatten zichzelf wel eens en onderschatten het werk."

Gert Zagt, de fractievoorzitter, vindt dat Van Waveren inhoudelijk is en grote dossierkennis heeft. Ook vindt hij dat Van Waveren respectvol met mensen om gaat. Een voorspelling over het succes van Van Waveren vindt hij lastig. "Schrijven is iets anders dan woord en gebaar." : zegt Zagt. Hij verwacht wel dat Van Waveren op bais van argumenten een goede discussie kan voeren.

Rik Jungmann, de redacteur van de WWK, vindt Van Waveren gesloten, maar vriendelijk. De stukken in de Nieuws Ster waren volgens hem uiterst kritisch en diepgravend. Soms op de rand van wat kan en soms net iets verder. In een persoonlijk contact is hij teleurgesteld in Van Waveren toen deze zonder iets te zeggen in de Nieuws Ster de indruk wekte dat een (poll) stemming in de WWK gemanipuleerd was onder invloed van DBW. Terwijl Van Waveren wist dat dat niet zo was.

Jacob van der Meulen, de Loosdrechtse ondernemer, vindt Van Waveren een erg aardige kerel. Hij vraagt echter zich af of een goede onderzoeksjournalist hem ook een goede politicus maakt. De kritische houding van Van Waveren vindt Van der Meulen goed in het dualisme passen.

Bart ten Herkel, de uitgever, denkt dat Van Waveren een aanwinst is voor de politiek. Hij onderzoekt zaakjes goed en bijt zich vast in een onderwerp. Over de stukken van Van Waveren in de Nieuws Ster zegt hij dat in die stukken wel erg de eigen mening van Van Waveren werd gegeven en dat dat niet altijd even handig van hem was.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht