Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Achterdocht Nieuwsster

Wijdemeren, 5 juni 2005

Begin vorige maand stond in De Wijdemeerse Webkrant (WWK) een poll over het verdiepingenplan in Loosdrecht. Voor de Nieuwsster reden om anoniem een achterdochtig stuk te plaatsen.

Af en toe zetten wij een poll op de homepage over een actueel onderwerp. Iedereen over de hele wereld met een internetverbinding kan één keer stemmen. Die beveiliging hebben wij ingebouwd om dubbelstemmen te voorkomen.

Wij plaatsen de stelling. En u stemt. Meer niet. Dat is de enige bemoeienis die wij met de poll hebben.

Begin mei ging de poll twee weken over het verdiepingenplan in Loosdrecht. Slechts 61 mensen namen de moeite om te stemmen over het plan, waarvan 31 voor en 4 geen mening. 26 mensen stemden tegen. In een klein berichtje nam de G&E de uitslag in de krant over. Zowel de WWK als de Gooi relativeerden de uitslag sterk vanwege het geringe aantal stemmers. Aardig geprobeerd, maar er is kennelijk weinig belangstelling. Dat is dan dat, zou je denken. Volgende keer beter.

Niet echter voor De Nieuwsster, het lokale Loosdrechtse blad. In een niet ondertekend redactioneel stuk in de Nieuwsster van 25 mei wordt uitgehaald naar de Gooi- en Eemlander, die "tendentieuze" berichtgeving wordt verweten door de uitslag te vermelden. Ook de Wijdemeerse Webkrant krijgt de volle laag.

De anonieme scribent in de Nieuwsster verzint zelf een verklaring voor het feit dat er meer mensen voor het verdiepingenplan stemden dan daar tegen. Hij schrijft:

"Nu we toch tendentieus bezig zijn zou het tot de mogelijkheid behoren dat veel leden van Dorpsbelangen Wijdemeren tegen hebben gestemd en men zou die gedachte kunnen koesteren omdat de Webkrant banden heeft met Dorpsbelangen Wijdemeren. Deze partij heeft zich in de raad als enige een voorstander van de verdiepingen getoond."

Deze suggestie schreeuwt om een rectificatie.. De gesuggereerde banden tussen de Webkrant en DBW zijn van A tot Z door de anonymus verzonnen. Stemmingmakerij.

Ik (Rik Jungmann) heb jarenlang Dorpsbelangen bestreden als fractievoorziitter van D66. Eerst vier jaar in de 's-Gravelandse raad en later nog vier jaar daarbuiten. Fel maar zakelijk. Ik verwijs slechts naar het archief waar u kunt lezen hoe hard het soms toe ging. Kenners van de 's-Gravelandse politiek zullen dit zonder enige aarzeling bevestigen. Het is dan ook ronduit potsierlijk om de Webkrant te verdenken van banden met DBW. Laat staan dat dat de uitslag van de poll verklaart.

Het gewraakte stuk in de Nieuwsster zegt misschien iets over de politieke voorkeur van de anonieme schrijver, maar misschien ook niet. Wij wagen ons niet aan het soort tendentieuze suggesties, zoals die in bovengenoemd stuk staan.

Een poll is een poll en u stemt wat u stemt. Wij zien het wel. Zo was het, zo is het en zo willen wij het maar liever houden.

Er is geen complot.

Rik Jungmann


PS. Er staat een bannertje van DBW in de WWK. Dat heeft die partij gehuurd en betaald. Net zoals de VVD dat ook heeft gedaan.

PS 2. Ik begrijp de commotie in Loosdrecht. Maar ik heb zelf geen enkele voorkeur voor wel of niet verdiepen. Ik weet het gewoon niet. Dat is iets tussen het college en het hoogheemraadschap en de provincie. En niet te vergeten de professoren.

PS 3. Ik ben sinds twee jaar geen lid meer van D66, maar ook niet van een andere partij. Zo nu weet u alles. Want ik hou niet van anoniem!


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht