Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Spieghelhuys NdB dicht

Nederhorst den Berg , 20 augustus 2005

Hotel Partycentrum 't Spieghelhuys in Nederhorst den Berg is dicht. De problemen begonnen toen de gemeente verbood de hotelkamers te gebruiken.


't Spieghelhuys in betere tijden.

In de Gooi schrijft Ed Brouwer vandaag dat 't Spiegelhuys, de meest centraal gelegen horecalocatie van Nederhorst den Berg, dicht is. De sluiting lijkt het indirecte gevolg van de eis van de gemeente dat openbare gelegenheden een gebruiksvergunning moeten hebben. Die vergunning voorziet in veiligheid voor de bezoekers.

Op 15 juni werd het hotelgedeelte van 't Spiegehelhuys gesloten op last van de gemeente. Het restaurant en de zalen mochten nog tijdelijk open blijven in afwachting van maatregelen die nodig waren om een gebruiksvergunning te krijgen. Voor die maatregelen had pachter Cor de Groot de medewerking van de eigenaar van het pand nodig. Kennelijk gaf die niet thuis, waardoor De Groot niet aan de eisen kon voldoen en besloot met de exploitatie te stoppen. Hiji is al bezig zijn eigendommen te vergaren om het pand te verlaten. Op de deur hangt een briefje dat de zaak gesloten is.

Verkocht aan Projectontwikkelaar?

In het dorp doet het verhaal de ronde dat het pand inmiddels verkocht zou zijn aan een projectontwikkelaar. Men vreest voor de bouw van een nieuw pand en discussies over privacy, vergelijkbaar met die rond de nieuwbouw aan de overkant op de plek van het oude gemeentehuis.

Dartvereniging Het Spieghelhuys zal verhuizen naar café 't Jaagpad aan de Vreelandseweg. Ook zal de naam van de club veranderd worden als er een nieuwe sponsor gevonden is.

De sluiting van 't Spieghelhuys is een nieuw hoofdstuk in de problemen waarmee de horeca in de regio worstelt. Nederhorst den Berg zal het centraal gelegen café en de zalen missen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 20 Naar volgende bericht