Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bergse jeugd vernielt Spot

Nederhorst den Berg , 15 augustus 2005

De Bergse jeugd verveelt zich te pletter en richt daarom vernielingen aan bij het cultureel centrum De Spot. Willie Das maakte er foto's van.


Willie Das

In de Gooi schrijft Simone Stevens dat het college van B&W zich gaat bemoeien met de problemen rond De Spot. Vanaf het begin, direct na de opening van De Spot op Valentijnsdag, februari vorig jaar, ontstonden er problemen met hangjeugd. Willie Das, de motor achter De Spot maakte een fotoreportage van de vernielingen. Het stoken van een vuurtje, plassen, drinken, roken en het ingooien van een ruit zijn de zaken die regelmatig passeren. Het gaat om een groep van circa dertig jongeren van 13 tot 22 jaar.


Het logo van De Spot dat vanwege
de G linksboven nogal opzien baarde.

De foto's van Willie Das werden gepubliceerd in De Brug onder de kop "Met dank aan onze schatjes". Willie Das hoopt dat de ouders van de "schatjes" hun kroost op de overlast aanspreken. Het college van B&W steekt Willie Das en De Spot ook de helpende hand toe. Op 9 september vindt er een gesprek plaats tussen burgemeester Don Bijl, wethouder Yvonne Siemons en Willie Das en de hangjongeren om te zoeken naar oplossingen voor de problemen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind 17 Naar volgende bericht