Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Boetes tegen Casino geëist

Loosdrecht, 13 augustus 2005

Op 18 januari 2003 deed de politie een inval in Sociëteit De Hollandsche Club in Loosdrecht op het vermoeden van illegale gokpraktijken. Gisteren kwam de zaak pas voor de rechter.


Sociëteit De Hollandsche Club in Loosdrecht.

In de Gooi van vandaag wordt een groot artikel aan de rechtszaak van gisteren gewijd. Op 18 januari 2003 deed de politie een inval in de Sociëteit aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Dat was op dat moment al de vierde inval binnen anderhalf jaar. De betrokken vonden de ophef en de inval toen sterk overdreven. Zij stelden dat het om "een kaartclubje voor oudere mensen" ging.

De officier van justitie eiste forse straffen. Er zouden tijdens de laatste inval een roulettespel, een blackjacktafel en elf gokautomaten zijn aangetroffen, zonder dat daarvoor een vergunning bestond. Tegen de voorzitter werd € 6000 geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. De secretaris hoorde € 4000 tegen zich eisen, eveneens de helft voorwaardelijk. De Sociëteit zelf kreeg een eis van € 20.000, de helft voorwaardelijk. De politierechter doet op 26 augustus uitspraak in de zaak.

De twaalf tijdens de inval aanwezige leden van de vereniging bleken hun lidmaatschap te danken aan de bestuursleden. Zij betaalden geen contributie en hadden nog nooit een ledenvergadering van de vereniging bezocht.


Anno 1968

De Hollandsche Sociëteit is in 1968 opgericht door de vader van Ruud Buys, oud-raadslid en bekend Loosdrechter. In 1976 ontstonden de eerste problemen met justitie, die toen leidden tot een vrijspraak. Ruud Buys was penningmeester van de vereniging tot begin 2002. Nadat justitie in die periode al had laten blijken dat een aantal zaken niet meer waren toegestaan volgens aangepaste wetgeving, stapte hij uit het bestuur.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 21 Naar volgende bericht