Rik Jungmann

Persbericht CDA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

CDA overlegt met Provincie

Wijdemeren, 26 april 2005. Het CDA overlegde met de Statenfractie van het CDA in Noord-Holland over het verdiepingenplan.

Persbericht

CDA fractie en wethouder overleggen met CDA Statenfractie over Verdiepingenplan

Maandagavond heeft een delegatie van de CDA- gemeenteraadsfractie van Wijdemeren te weten fractievoorzitter Betske van Henten en Freek Visser (commissielid Ruimte en economie) samen met CDA wethouder Bert Nagel een bezoek gebracht aan de CDA Statenfractie van Noord-Holland. Onderwerp van gesprek was het Verdiepingenplan.
Gesproken werd met fractievoorzitter Jaap Bond, commissielid Ruimtelijke Ordening Maaike Nagel en commissielid en woordvoerder van de commissie Natuur, Landschap, Water en Milieu( NLWM) Cornelis van Diest.

Er is uitgebreid gepraat over zowel de inhoudelijke kant van het verdiepingenplan: de gevolgen van het verdiepingenplan voor de Loosdrechtse plassen, de onomkeerbaarheid van het proces, de risico’s, de onzekerheid over het effect. Ook de kaderrichtlijn Water, die door rijk en provincie moet worden ingevuld, is onderwerp van gesprek geweest.
Daarnaast is ook de rol van de provincie en de wijze waarop gedeputeerde Moens zich tot nu toe in dit proces heeft opgesteld, zeer nadrukkelijk aan de orde geweest. Wijdemeren heeft immers nog steeds niet van de provincie vernomen wat de argumenten zijn om dit plan door te zetten.
Uit het gesprek bleek nog eens hoe belangrijk het is om als landelijke partij te kunnen opereren en direct informatie te kunnen uit wisselen met partijgenoten. Inspreken is daardoor niet nodig. De CDA-fractie in de Staten komt met de gegeven informatie goed beslagen ten ijs en zal kritische vragen stellen tijdens de commissie NLWM woensdagmiddag a.s.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind16º Naar volgende bericht