Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Wijdemeerse Melkkoeien?

Loosdrecht, 26 april 2005. Cor Lam uit Loosdrecht verweert zich tegen de indruk die de gemeente wekt dat er duizenden wanbetalers in Wijdemeren zijn.

Reactie

Melkkoeien

In de voorlopende gemeenten van Wijdemeren was het veehouderijbedrijf een vaste inkomstenbron. Hoe je van een melkkoe  haar mogelijkheden kunt profiteren weten veehouders haarfijn. Een goede verzorging en voeding  en ook nog een diervriendelijke behandeling kunnen de basis zijn voor een tevreden koe die maximaal produceert.

Dat leerde ik van m'n ouders en geef ik nu weer door op de agrarische school.
Het is "een waarheid als een koe"..........
De globalisering en de terugloop van de agrarische basis zijn ook in Wijdemeren goed te merken. De hierboven vermelde wetmatigheid, die overigens geldt voor de gehele maatschappij, is bij de ons "toebedeelde ambtenaren"  een "ver van m'n bed verwijderde show" geworden.

Aan vele zaken is in de jaren na de gemeentelijke fusie geen zorg besteed. Vele brieven zijn nooit uitgegaan  en zeker evenvele brieven zijn laat of nooit beantwoord.
Ons bent zuunig geldt voor elke Nederlander.

Als je geen verzoek tot betaling ontvangt is het toch onnatuurlijk om te gaan vragen hoeveel je zou moeten betalen? En zeker als je ervaart dat dat zuurverdiende geld van je besteed wordt op een voor jou niet verstandig overkomende wijze......

"Onze" Van Leeuwen, die voor de gemeente de verantwoordelijkheid heeft om de "burgerlijke melkkoeien  tot een zo goed mogelijke produktie te stimuleren"  geeft geen blijk van veehouderij kennis, helaas voor de gemeente.
Geen goede begeleiding van de vraag om produktie van inkomen. Nee, een verwijt naar de burgerlijke melkkoeien dat ze hun met moeite verwezenlijkte produkt niet zonder reden "aanboden" aan de gemeentelijke "produktieverslinders".

Echt, ik weet het van dichtbij, er zijn vele aanslagen  die nooit zijn verstuurd in de afgelopen jaren. En dan nu, ter rechtvaardiging van eigen falen, de burgerij verwijten dat ze hun geld niet kwamen aanbieden aan de gemeente?

Nee, Karel, bij "Boer zoekt vrouw" heb je ook kunnen zien dat je moet werken voor dat je je dagelijks brood kan binnenhalen. Niet zomaar , zonder voldoende inzet van jezelf, de koe verwijten dat ze te weinig melk geeft!

Geen mens is te oud om te leren.
Wie oren heeft om te horen.......

Cor Lam
Loosdrecht

Update 28-4-2005 10.49:

Ik trek hierbij het commentaar aan het adres van bedrijfsleider Van Leeuwen in en leg het neer bij veehouder Bert Nagel. Hij is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het "melkveehouderijbedrijf Wijdemeren" sinds het vertrek van de vorige "zetboer".

Cor Lam
Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht