Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Aanpassing Streekplan voor Dorpscentrum

Loosdrecht, 18 april 2005. De gemeente gaat de provincie vragen om een aanpassing van de bebouwingsgrens voor het Dorpscentrum van Loosdrecht.

Deze nieuwe poging van het college is ingegeven door de uitspraak van de Raad van State op 15 december waarin de gemeente in het ongelijk werd gesteld over de ontwikkeling van het Dorpscentrum, volgens de RvS in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Persbericht

College wil streekplanherziening voor realisatie projecten dorpscentrum Oud-Loosdrecht

Het college gaat de gemeenteraad voorstellen een verzoek bij de provincie Noord-Holland in te dienen om de rode contouren in het streekplan te wijzigen. Dit wil het college om het Situs-project in aangepaste vorm en het Fortis-project in ongewijzigde vorm in Oud Loosdrecht te kunnen realiseren.

De Raad van State heeft in december 2004 een streep gehaald door het Situsplan van de gemeente. Met dit plan, opgesteld door de voormalige gemeente Loosdrecht, zou een dorpscentrum met een pier in Oud-Loosdrecht gerealiseerd worden. Door het besluit van de Raad van State kan binnen de bepalingen van huidige bestemmingsplan ook het andere grote project in Oud-loosdrecht, het Fortisproject, geen doorgang vinden. Het college blijft van mening dat de ontwikkeling van een nieuw dorpscentrum noodzakelijk is. Als voorbereiding op de nieuwe plannen heeft het college in februari 2004 de notitie “Piketpalen in ontwikkelingen dorpscentrum Oud-Loosdrecht” opgesteld. Daarin heeft het college aangekondigd het gemeentelijk Situsproject kleinschaliger aan te willen pakken en een breder draagvlak noodzakelijk te vinden.

Nieuw streekplan

In het nieuwe streekplan van de provincie loopt de rode contour dwars door het plangebied van zowel het Situs- als het Fortisproject. Alleen binnen deze contouren is bebouwing mogelijk. Door de provincie te verzoeken de rode contouren in het streekplan te verschuiven, voorkomt de gemeente dat deze de ontwikkeling van het Situsproject en het Fortisproject belemmeren. De gemeente wil de definitieve situering van de rode contour bij het Situsproject laten afhangen van de zogenaamde “Piketpalenaanpak”.

De commissie Ruimte & Economie spreekt op 27 april over dit voorstel van het college.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil15º Naar volgende bericht