Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Moens: Wijdemeren wees Sportief

Wijdemeren, 14 april 2005. Albert Moens, de gedeputeerde die het verdiepingenplan wil doordrukken, vraagt om sportiviteit van de gemeente Wijdemeren.


Albert Moens gedeputeerde.
Sportief: Liever niet onteigenen.

In de Gooi schrijft Ed Brouwer vandaag over de standpunten van Albert Moens, GL-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en Johan de Bondt, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Amstel. Gooi en Vecht (AGV). (De dijkgraaf kreeg landelijke bekendheid, nadat de dijk in Wilnis het begaf en een hele wijk onder water kwam te staan.)

Beide heren zijn groot voorstander van het verdiepingenplan, waarbij 15.000.000 kubieke meter zand uit de Loosdrechtse Plassen wordt gezogen en verkocht. De putten die dan ontstaan moeten zich daarop vullen met bezonken slib, waardoor de waterkwaliteit verbetert en op het peil komt dat de Europese Richtlijnen daaraan stellen.


Afbeelding AGV


Dijkgraaf Johan de Bondt
Foto: AGV

Op 27 april wordt het besluit van GS om het plan, door middel van een aanwijzing, door te drukken voorgelegd aan Provinciale Staten. Moens stelt dat AGV de zaak grondig heeft onderzocht en is niet bang voor een wild avontuur met verzakkingen en andere problemen. Van Wijdemeren verwacht hij sportieve medewerking als de provincie heeft besloten om te gaan verdiepen. Als Wijdemeren niet meewerkt kan dat zelfs leiden tot onteigening van gemeentelijke gronden door de provincie. Dijkgraaf De Bondt is enthousiast over de knopen die Moens nu doorhakt. De geluiden uit de Wijdemeerse politiek, dat deze gang van zaken niet democratisch zou zijn, doet hij af als onzin. "Alsof de provincie niet democratisch zou zijn."


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktWindstil15 Naar volgende bericht