Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hilversum tegen Ter Sype

Wijdemeren, 23 november 2004. Hilversum ligt dwars bij de bouw van het nieuwbouwplan Ter Sype. Om een beperkte groep Hilversummers tegen geluidsoverlast te beschermen willen CDA, LH en D66 niet meewerken aan de totstandkoming van 550 woningen ten behoeve van de regio.

Loosdrecht, en tegenwoordig Wijdemeren, heeft al heel lang plannen om op Ter Sype, nabij het vliegveld Hilversum, nieuwbouw te plegen. Het probleem bij de realisatie is dat een start- en landingsbaan van het vliegveld gedraaid moet worden en uiteraard moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.

In een commissievergadering werd dit onderwerp gisteren door de Hilversumse raad behandeld. De Wijdemeerse wethouder Wim Neef was afgereisd van Rading 1 naar het Hilversumse gemeentehuis om de plannen toe te lichten. Het college van Hilversum wil niet meewerken aan een bestemmingswijziging. Het Hilversumse CDA zei in de commissie bang te zijn dat vergroting van de geluidsoverlast in delen van Hilversum zoveel planschadeclaims van bewoners van Hilversum-Zuid zal opleveren, dat die de realisatie van de plannen onmogelijk maken. Ook Leefbaar Hilversum en D66 Hilversum willen de eigen bewoners beschermen tegen meer geluidsoverlast, ten koste van de bouw van 550 woningen in de regio.

De PvdA keek wel over de Hilversumse grenzen, betoogde dat het geluid enorm mee valt en dat de bouw van 550 woningen betekenis heeft voor woningzoekenden in de hele regio.

De provincie Utrecht is samen met de gemeente De Bilt ook tegen de bouwplannen, omdat men verkeersoverlast vreest.

De provincie Noord-Holland zit intussen niet stil. Gedeputeerde Albert Moens heeft de verschillende standpunten van Hilversum, Wijdemeren, maar ook Utrecht en De Bilt voorgelegd aan de verantwoordelijke staatssecretaris.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind9 Naar volgende bericht