... ...

Rik Jungmann

ingezonden brief
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Verdiepingen: Spoken zien

Loosdrecht, 5 maart 2004.  Wim van Oudheusden, statenlid voor de PvdA, reageert op het stuk van Jaap van Waveren over het verdiepingenplan.

ingezonden brief

Stukjesschrijver ziet spoken, geen schimmenspel

In het stuk van vorige week genaamd "Schimmenspel rond het verdiepingenplan" worden argumenten genoemd die met name pleiten tegen het uitvoeren van een na jarenlang overleg met alle betrokkenen bereikt baggerplan.
Dit goede plan is er om onder andere te voorkomen dat Europa volgend jaar de Loosdrechtse Plassen het predikaat gaat geven van slecht zwemwater met onvoldoende doorzicht. De befaamde Blauwe Wimpel gaat hier mede van af hangen. Als een plas een Blauwe Wimpel krijgt is dat een prima reclame om toeristen mee aan te trekken, wat op zich weer goed is voor de lokale economie. Dat levert weer werkgelegenheid op voor veel van onze inwoners.

Daarnaast is het goed om te begrijpen dat bij de aanvang van de hele discussie het vooral ging om het milieu. Het verdiepingenplan beoogt voor de komende 80 jaar het milieuprobleem op te lossen.

Dijkgraaf de Bondt (AGV-DWR) werd geciteerd en zou gezegd hebben: "als jullie het niet willen doen wij het ook niet" en "Wij willen alleen maar het doorzicht bevorderen vanwege de Europese richtlijnen". In de pers worden normaal gesproken alleen met quotes omringde citaten opgenomen, die letterlijk zijn gezegd tegen de journalist in kwestie. Bij navraag blijkt dit niet het geval te zijn geweest en wordt alleen de wethouder maar nagepraat. Ook is e.e.a. uit zijn verband gerukt en in een verkeerde context gezet. De DWR communiceert niet via de pers, dus zet ik dat bij deze maar even recht voor de lezers.

Dit soort berichtgeving verstoort wel de verhoudingen. Dat dit kennelijk de gewoonte is bleek me even geleden toen ik door de wethouder werd gebeld met de mededeling, dat de hele PvdA-fraktie in Wijdemeren fel tegen het plan was. Toen ik mevr. Moote hierover belde ontkende zij dit stellig en zei dat de PvdA fractie bezig is met verkennende gesprekken om zich een goed oordeel te kunnen vormen.

Interessant is dat Dorpsbelangen Loosdrecht deze week een voorlichtingsavond hield (met professor Mur), waar het onderwerp uitgebreid werd besproken en nieuwe vragen zijn gerezen. Jammer dat dit alleen voor genodigden was.

Onze Statenfractie heeft in alle openheid schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Moens, die beloofde deze voor 10 maart openlijk te zullen beantwoorden.

Wim van Oudheusden
Prov. Staten PvdA NH


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktWindstil5 Naar volgende bericht