Rik Jungmann

Rik Jungmann
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wim Hafkamp overleden

's-Graveland, 7 februari 2004. Op de leeftijd van 82 jaar is eergisteren Wim Hafkamp overleden.


Wim Hafkamp bij zijn afscheid als voorzitter
van de Stichting Curtevenne in juni vorig jaar.

Wim Hafkamp was een geboren en getogen 's-Gravelander. Hij kon vele anekdotes vertellen over het leven in 's-Graveland van vroeger, toen de buitens nog veelal bewoond werden door rijke families waar hij als jongmaatje voor werkte.

Van de geschiedenis van 's-Graveland wist hij alles. Over alle plekken in het dorp kon hij vertellen hoe het vroeger was. Die liefde voor het dorp zette hij om in zijn jarenlange voorzitterschap van de Stichting Curtevenne, die zich inzet voor het behoud van oude gebouwen. Dit voorzitterschap bekleedde hij tot een jaar geleden.

Ook was hij jaren actief in de lokale politiek. Eerst voor de Christelijk Historische Unie, de CHU, die later opging in het CDA. Na een tijde uit de politiek te zijn geweest voegde hij zich bij de VVD waarvoor hij ook jaren in de raad zat, tot aan de herindeling.

In de raad ijverde hij ook voor het herstel van het oude aanzien van 's-Graveland, bijvoorbeeld door te pleiten voor de oude houten brugleuningen en zijn zorg uit te spreken over de theekoepel van Land en Bosch.

Hij had vele jaren zijn schildersbedrijf in een karakteristiek pand aan Het Zuidereinde, waar hij tot het laatst woonde.

Wim was altijd opgeruimd en zocht altijd naar een goede samenwerking. Hij was een echte 's-Gravelandse dorpsfiguur, die gemist zal worden.

Wij wensen zijn vrouw Rie en zijn familie veel sterkte bij dit verlies.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page RegenMatige wind8 Naar volgende bericht