Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander/WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

CDA-NH: Vragen Fusie Loenen

Wijdemeren, 4 december 2004. De CDA fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland heeft op 1 december schriftelijke vragen gesteld over de fusieplannen van Wijdemeren en Loenen.

De fractie wil vooral inzicht hebben in de financiŽle achtergronden bij de fusieplannen. Zo word gevraagd naar de financiŽle doelstellingen, die indertijd bij de vorige herindeling golden. De CDA fractie wil weten of die gehaald zijn en of die nog steeds gelden.

De vragen zijn kennelijk ingegeven door het feit dat de gemeente Wijdemeren er financieel gesproken niet rooskleurig voor staat. Daarom wil de fractie ook weten wat een fusie betekent voor de financiŽle positie van Wijdemeren voor een fusie en er na. Er wordt voorts gevraagd of er een rapport is gemaakt met een financiŽle analyse van de gevolgen voor de begroting en de gevolgen voor de burgers van Wijdemeren.

Tenslotte vraagt de CDA fractie welke wijsheid Gedeputeerde Staten aan de dag zullen leggen om conflicten met de provincie Utrecht te voorkomen, zoals die bij de overgang van Loosdrecht naar Noord-Holland wel zijn opgetreden.


De redactie heeft even voor u gezocht op het net of die schriftelijke CDA-vragen ergens te vinden zijn. Dat bleek inderdaad het geval. Zij staan op de website van het CDA Noordholland.

Zie ook het complete herindelingsdossier van de Wijdemeerse Webkrant.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht